Driepunter tegen gefrustreerd ZAC - Foto: eigen geleverde foto

Driepunter tegen gefrustreerd ZAC

DALFSEN – Na de goede uitoverwinning bij RDC vorige week stond er deze week een thuiswedstrijd op het programma tegen ZAC uit Zwolle. Om half drie werd er afgetrapt onder leiding van leidsman Moeken uit Hardenberg. ASC begon goed aan de wedstrijd wat na tien minuten leidde tot de 1-0 van Stefan Holsappel. Een scherp genomen vrije trap van Pasman werd handig door Van Gelder teruggekopt waarna Holsappel de bal bekeken binnenkopte. ASC had de regie in het veld en zo leek het er op dat het een mooie middag werd voor de Dalfsenaren. Na twintig minuten had ZAC echter de kans om de wedstrijd te doen kantelen. De doorgebroken Heimerikx werd in de zestien neergehaald door doelman Roeberts; een rode kaart voor Roeberts en een strafschop voor ZAC besloot de scheidsrechter. De koud in het veld gekomen Rick Kijk in de Vegte kon direct aan het werk en dat deed hij goed. Door de strafschop met zijn voeten tegen te houden hield hij de stand op 1-0 en gaf hij de Dalfsenaren een mentale boost. Met tien man hield ASC makkelijk stand, op één moment voor rust na. ZAC was echter niet meedogenloos genoeg. Ruststand 1-0. in de tweede helft kwam ASC weer goed uit de startblokken. In de 47e minuut was het Rick van Faassen met een voorzet welke door een verdediger van ZAC in eigen doel gewerkt werd. 2-0. ZAC bleef de bal te langzaam rondspelen en de spitsen van de Zwollenaren konden geen voet aan de grond krijgen tegen de Dalfser verdediging. De frustratie begon toe te nemen bij de Zwollenaren. Zoals een echte Scholten betaamd ging de Scholten van ZAC met rood van het veld af, alleen deze na commentaar op de leiding. Met tien tegen tien werd het voor ASC wat makkelijker en in de 70e minuut was het Van Gelder die de wedstrijd in het slot gooide. 3-0. Verdediger Schunselaar van ZAC probeerde de bal nog twee keer hard in het publiek te schieten maar faalde daarin jammerlijk. De wedstrijd was gespeeld en de mannen uit Dalfsen hebben weer een verdiende overwinning binnen. Met negen punten uit vier wedstrijden staat ASC op een gedeelde derde plek. Volgende week wordt er een uitwedstrijd gespeeld tegen vv Hellendoorn, aftrap 14:30 uur.