Buurtbijeenkomst 8 oktober over energie besparen

DALFSEN – Henk Luning: “Als je morgen begint, heb je overmorgen al voordeel”. Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Groen Gebogen organiseert hierover donderdag 8 oktober een buurtbijeenkomst voor de buurt Pleijendal. Samen met de inwoners wil zij kijken welke energiebesparende maatregelen in hun buurt interessant zijn. Iedereen uit de buurt is vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Gruthuuske (Pleijendal 7). Alle bewoners van de buurt hebben een uitnodiging in de bus ontvangen. Pleijendal ligt globaal tussen Brethouwerstraat, Ruigedoornstraat, Koestraat en de straat Pleijendal.

Groen Gebogen en het buurtteam stellen zich die avond voor. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Ook bij de mogelijkheden die huurders hebben, wordt stilgestaan. En inwoners kunnen hun vragen stellen. Het doel van deze avond is om te peilen hoeveel inwoners van Pleijendal actief mee willen doen, door bijvoorbeeld zich aan te melden op de website van buurkracht. Vervolgens bepalen de bewoners samen met het buurtteam welke maatregelen interessant zijn om mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

Inzicht, tips en hulp
Het buurtteam krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij helpen onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Inmiddels zijn ruim 80 buurten met Buurkracht aan het besparen. En al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Op www.buurkracht.nl/pleijendal kunnen inwoners zich (vrijblijvend) aanmelden. Naast tips over energiebesparende maatregelen, wordt inzicht geboden in het energieverbruik en kunnen inwoners hun verbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Via deze site worden inwoners ook op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert. Handig als je bijvoorbeeld niet in de gelegenheid bent om naar de bijeenkomst te komen.

Meer informatie
Neem gerust contact op met het buurtteam via bewustwonen@groengebogen.nl voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Rana Berends van Buurkracht (06-50605389 of rana@buurkracht.nl). Of kijk op www.buurkracht.nl.

Artikel delen: