Kinderboekenweek Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek (7 t/m 18 oktober), die draait om natuur, wetenschap en techniek. Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel ‘Codewoord’, een digitaal spel dat op de website van de bibliotheek staat.

Ga naar www.bibliotheekdalfsen.nl/jeugd en klik op de banner Codewoord (beschikbaar vanaf 5 oktober).
Codewoord staat in het teken van natuur, wetenschap en techniek. De kennis van de leerlingen op dit gebied wordt op de proef gesteld.
Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen.
Leerlingen verdienen letters door vragen juist te beantwoorden. Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat.
Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot.
De winnaar wordt bekend gemaakt door de Bibliotheek.
In bibliotheek Dalfsen is op woensdagmiddag 7 oktober van 14.00 -15.00 uur een interactieve voorstelling voor kinderen van 4 tot 10 jaar door Mirjam Vollebregt-de Wit.
In het donker onder de grond woont Molletje. Hij voelt zich verdrietig en alleen. Op een dag gaat hij op zoek door de lange donkere gangen. Dan na lang zoeken en graven komt hij in de wereld van kleuren en licht! Daar ontdekt Molletje wie hij werkelijk is. Het verhaal laat zien dat iedereen uniek is. Vanaf 1 oktober kunnen gratis kaartjes gehaald worden in bibliotheek Dalfsen tijdens bemande uren (13.00 – 18.00 uur).
Woensdagmiddag 14 oktober van 14.30 – 16.30 uur komt Bonte Nili, Nicole Lindeboom naar de bibliotheek in Dalfsen en geeft tips over decopatchen.
Met andere woorden “het leuk op pimpen van voorwerpen”.
Neem vooral uw kind mee, want er gaat lekker geknutseld worden die middag.
Nicole Lindeboom heeft in Dalfsen onder de naam van “Bonte Nili” ook een kinderknutselclub in de leeftijd 4 t/m 7 jaar en geeft workshops & kinderfeestjes voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar.

Ook op woensdagmiddag 14 oktober komt professor “Lampje” naar de bibliotheek van Oudleusen. Kinderen krijgen uitleg over techniek, uitvindingen en proeven.
Groep 3 t/m 5 van 14.00 – 15.00 uur, groep 6 t/m 8 van 15.00 – 16.00 uur

Hèt feest van de Kinderboekenweek is natuurlijk het BoekenSlag Festival op zaterdag 17 oktober in Slagharen, georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken en Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Voorleessessies, goochelshows, verkleedpartijtjes, een eigen lampje bouwen, kinderboekenschrijvers op bezoek… Het wordt een leuke middag. En dat in combinatie met een bezoek aan het pretpark in Slagharen, dat is toch een feest voor ieder kind?

Artikel delen: