Autoloze zondag in Dalfsen, je wandelt toch wel mee?

Autoloze zondag in Dalfsen, je wandelt toch wel mee?

Autoloze zondag in Dalfsen, das lang geleden! De bus gaat ook over Hoonhorst en Emmen!! Geef je nu op, want meer als 50 volwassenen kunnen niet mee doen de eerste keer.

DALFSEN – Op zondag 22 november a.s. is er weer een autoloze zondag in Dalfsen (niet echt hoor), net als 42 jaar geleden. Het was voor het laatst in 1973, vanwege de oliecrisis. Je moest het niet wagen om op 1 van de 4 autoloze zondagen je auto te gebruiken, want dat leverde een flinke boete op. De straten waren onherkenbaar, zelfs fietsen over de snelweg was toen mogelijk.Ook de wegen lagen vol met bladeren, die anders door de rijdende auto’s werden weggeblazen. Mensen vonden het prachtig, ze gingen wandelen. Vanuit Dalfsen Hoonhorst en Emmen naar Het Boskamp.

Wat een sfeer! Dat gaan we nu weer doen en wel op zondag 22 november a.s.. Wat is het idee? U gaat wandelen vanaf of Hoonhorst, Emmen of  Dalfsen langs kasteel Rechteren of Den Berg of Den Aalshorst of waar u ook wil. U doet dat op eigen gelegenheid via uw eigen route, dus een polonaiseloop. Aangekomen bij Het Boskamp kunt u wat drinken, voor eigen rekening. Om 17.00 uur start er het Trechterbekermenu (Netjes Bourgondisch eten, een nieuw menu) voor de volwassenen. (incl. nagerecht) Ter introductie van dit nieuwe menu betaalt u slechts de kostprijs! Prijs voor de volwassenen €17,50, incl. busvervoer terug. De eerste opgaven zijn binnen, er kunnen maximaal 50 volwassen deelnemen. Zonder busvervoer slechts 15,00.

 

De kinderen houden zich bezig met een Pizzarette, onder leiding van iemand van Het Boskamp. Zij gaan zelf aan de slag met het maken van minipizza’s, zodat de ouders ongestoord kunnen genieten van hun Trechterbekermenu. Na de pizza’s kunnen de kinderen smullen van ons heerlijk pepernoten-ijs.

Voor kinderen zijn de kosten €7,50, incl. bus vervoer.

Om 19.00 uur gaat u met de bus terug naar Dalfsen, via Hoonhorst )de kerk)  en u als Dalfsenaar mag uitstappen bij het gemeentehuis. Deelname alleen op reservering vooraf!

 

Graag naam, adres en het aantal personen vermelden. Prijzen zijn exclusief consumpties, maar inclusief busvervoer. Komt u met de fiets, b.v. uit Heino of Vilsteren dan is de prijs €15,00 en kinderen €6,00. (want dan maak je geen gebruik van de bus en gaan we die jullie ook niet berekenen). Dieetwensen of vegetarisch, daar houden we graag rekening mee. Kom op, doe mee en beleef de autoloze zondag (nog) eens. En geef je zo snel mogelijk op samen met de buren of vrienden (dit ivm de bestelling van de ingrediënten). Er is een maximum van 50 personen (volwassenen) En ook de weersvooruitzichten lijken er op dat het een prima wandelweer dag gaat worden.

Zo kom je wel mooi de herfst wel door!

Dan is er de komende 2 maanden dit nog, maar dat wist u.

Artikel delen: