Vierhandig orgelconcert Grote Kerk Dalfsen

DALFSEN – Op 30 januari zal er om 20.00 uur een orgelconcert plaatsvinden in de Grote Kerk van Dalfsen (Kerkplein 31). Dit keer wordt het concert verzorgd door twee organisten die beide orgels in de kerk a-quatre-mains zullen bespelen. Dit doen zij met bewerkingen van orkestmuziek van Johann Sebastian Bach en Wolfgang Amadeus Mozart.

Daarnaast zullen zij muziek ten gehore brengen die speciaal is gecomponeerd voor twee bespelers. De organisten van deze avond zijn vaste organist van de Grote Kerk, Gerrit Hoving en collega IJsbrand ter Haar. Samen gaven zij al diverse succesvolle concerten als orgelduo. Toegangsprijs voor het concert is € 8,-/€ 5,-. Jongeren tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Verkoop vindt plaats aan de kassa. De deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 open.
Bijzonderheid bij het concert is dat de organisten live via een videoscherm in de kerk te zien zullen zijn.

IJsbrand ter Haar (1982) studeerde orgel aan het conservatorium in Arnhem bij Theo Jellema en zette zijn studie voort aan de Messiaenacademie bij o.a. Leo van Doeselaar en Cor van Wageningen en studeerde in 2006 af met onderscheiding. In 2014 nam IJsbrand deel aan de Grand Prix d’Echo in Freiberg. IJsbrand is organist van de Maartenskerk te Elst.

Gerrit Hoving (1984) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Zwolle en Enschede bij resp. Theo Jellema en Gijs van Schoonhoven. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses en interpretatielessen bij o.a. Eric Lebrun (Parijs) en Edoardo Bellotti (Italië) Bert Matter (NL) en Toon Hagen (NL). Gerrit is als kerkmusicus verbonden aan de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen. Hij concerteert regelmatig als solist of als begeleider, daarnaast is hij werkzaam als orgeldocent.

Artikel delen: