Boerenklucht in de Wiekelaar

Boerenklucht in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Na maanden van voorbereidingen staan de spelers van het Vechttoneel te popelen om de planken op te gaan. Dit jaar wordt een historische boerenklucht gespeeld. Onlangs hebben de deelnemers van de Snertwandeling al kennisgemaakt met een paar spelers. Volgende week staan ze al op het podium.

Het toneelstuk speelt zich af in de jaren 30. De tijd van bedstee en pispot, wastobbe en wringer, melkbus en melkkruk, boerenjongens en jonge jenever. En natuurlijk de onvervalste poepdoos.
De rangen en standen spelen een grote rol op het boerenerf, maar boven alles geldt ‘vaders wil is wet’. En laat vader nou net de grootste boer van Salland willen worden….

Het beloven hilarische avonden te worden. Met een hoofdrol voor de hooizolder. Het toneelstuk heet dan ook ‘Holder de bolder op de hooizolder’ en is geschreven door Pieter Kuyper.

Het vechttoneel treedt op op 5 februari in de Wiekelaar te Oudleusen, 13 februari in het Trefpunt in Balkbrug en 20 februari in het Hervormd Centrum te Ommen. Aanvang 20.00 uur.
Kaarten (5 euro) zijn aan de deur verkrijgbaar. Daarnaast is het mogelijk om vooraf te reserveren via vechttoneel@gmail.com of 0523-658169 (Erna Roddenhof)

Artikel delen:
Foto's 3
Boerenklucht in de Wiekelaar
Boerenklucht in de Wiekelaar