Uitslagen biljartclub “de Trefkoele”

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele”

DALFSEN – Helaas kon het eerste team van de Trefkoele de goede prestatie van de vorige week niet doortrekken naar maandagavond. Vooral Evert Jan Holsappel niet. Hij moest het opnemen tegen Sau Pham, eerste man van H.B.C. 3 uit Hoogeveen. Een technische speler, goed voor 111 te maken caramboles. Maar hij kan net zo goed een moyenne van7 of 8 spelen in plaats van de 3.7 waarvoor hij te boek staat. En dat deed hij maandagavond. Mooi om te zien maar met twee series van 23 en een paar van 10 was er voor Holsappel geen eer te behalen. Pham won in 14 beurten met een moyenne van 7.928. Holsappel bleef steken op 27 caramboles. Evert Hulleman trof Guus van Dijk als tegenstander. Hulleman begon goed. Maakte met regelmaat een aantal caramboles per beurt maar moest in de loop van de partij zien dat van Dijk hem aardig dicht op de hielen kwam. Maar na een mooie serie van 13 trok hij de winst uiteindelijk toch naar zich toe en eindigde met een moyenne van 2.586. van Dijk kwam slechts vier caramboles tekort. De winst lag in handen van Rein Smit. Ook hij begon net als Hulleman goed aan zijn partij. Halverwege kwam de klad er in. Tegenstander Henk de Keyzer ging geloven in de overwinning vooral toen Smit op het einde, hij moest er nog drie, een te maken carambole verknoeide en daarmee de winst aan zijn neus voorbij zag gaan. Na 35 beurten was het Keyzer die de overwinning liet noteren. Uitslag 2-5 voor H.B.C. 3

Ook het tweede team kon de goede vorm van vorige week niet op het groene laken laten zien. Ons Genoegen 1 uit Hasselt trad op als gastheer. Wim Flierman had geen antwoord op het goed spel van Johan Westrik. Beiden goed voor 65 te maken caramboles. Maar Westrik was op stoot. Met o.a. een mooie serie van 22 pakte hij in 25 beurten de eerste twee winstpunten voor Ons Genoegen. Flierman kwam 12 caramboles tekort en speelde een gemiddelde van 2.120. Jan Lindeboom kreeg Jan Pot als tegenstander. Pot pakte na 26 beurten en een moyenne van 2.307 ook twee winstpunten want Lindeboom bleef steken op 48 van zijn 60 te maken caramboles. Albert Holsappel, vorige week prima op stoot, moest in Henk Bellinga zijn meerdere erkennen. Na 27 beurten stonden voor Bellinga zijn 60 te maken caramboles op het scorebord. Holsappel kwam 9 caramboles tekort. Uitslag 7-0 voor Ons Genoegen 1.

Het derde speelde woensdagavond uit tegen De Pol 2 uit Zwolle-Zuid. De vorm van de dag was helaas niet aanwezig bij de mannen van het derde team. Gerard Verhaar opende tegen Henk Kalf. En die bleek goed op stoot te zijn. Slechts 20 beurten, waaronder een serie van 11, bleken teveel te zijn voor Verhaar. Hij kwam niet verder dan 25 van zijn 37 te maken caramboles. In een meer gelijk opgaande partij wist ook Eric Analbers zijn partij niet winnend af te sluiten. Tegenstander Anton van Erp had na 32 beurten zijn 40 te maken caramboles op het scorebord staan. Analbers kwam er 6 tekort. De laatste partij ging tussen Henk Dijk en Gerrit Wienen. Dijk kwam niet in zijn spel en moest toezien dat ook deze partij ten gunste van De Pol zou eindigen. Wienen won na 30 beurten met een moyenne van 1.233. Dijk moest er toen nog 11 maken. Uitslag 7-0 voor De Pol 2.

Vrijdagavond speelde het vierde team uit in Kampen tegen K.B.C. 1911 2. Roelof Bergman opende tegen Ronald Noordman. En Bergman was goed op stoot want hij won overtuigend na 24 beurten met een gemiddelde van 1.666 en liet een mooie serie van 9 noteren. Noordman kwam niet verder dan 20 van zijn 32 te maken caramboles. Joop van Eldik had zijn avond niet. En dat kan ook gezegd worden van zijn tegenstander Paul Sleurink. Na 46 beurten kwam Sleurink uiteindelijk als winnaar uit de bus toen zijn 27 te maken caramboles op het scorebord stonden. Van Eldik moest er toen nog drie maken. De partij tussen Wim Holsappel en Gerrina Noordman verliep vlotter. Zij hadden slechts 22 beurten nodig. Noordman was de gelukkigste en won met een moyenne van 1.090. Holsappel sloot af met een moyenne van 0.909. En dat was net iets te weinig. Door een beter team gemiddelde ging het extra te verdienen punt naar De Trefkoele 4. Uitslag 4-3 voor K.B.C 1911 2.

Artikel delen:
Foto 1