Iris en Gert-Jan: ”al weer 5 jaar op De Klomp” - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Iris en Gert-Jan: ”al weer 5 jaar op De Klomp”

VILSTEREN  – De Klomp in Vilsteren bestaat natuurlijk al veel langer, maar Iris en Gert-Jan zijn nu 5 jaar trotse uitbaters van De Klomp in Vilsteren. Het hotel- restaurant viert dit jubileum met verschillende aanbiedingen en arrangementen. Uitbaters Iris en Gert-Jan kijken terug op mooie intensieve jaren en een ambitieuze toekomst. Het is alweer ruim 5 jaar geleden dat Iris en Gert-Jan van Lochem, uitbaters van De Klomp, op “sollicitatiegesprek” mochten bij de commissarissen van Landgoed Vilsteren. “Ik kan het me nog goed herinneren”, vertelt Gert-Jan van Lochem. “De koop van de inventaris was rond, de financiering was geregeld, alleen moesten we nog officieel goedkeuring krijgen van de raad van commissarissen van Landgoed Vilsteren. We maakten een afspraak om ons zelf voor te stellen aan de familie Cremers en de rentmeester. Bij binnenkomst bleek dat het voorstellen iets meer inhield. Kritische vragen werden gesteld over onze visie op De Klomp, de mogelijke samenwerking met het Landgoed en de integratie van ons “westerlingen” in een hecht dorp als Vilsteren.

 

Het voelde echt als een sollicitatiegesprek!”. Iris vult aan: ”Het gesprek werd afgesloten met de woorden: wellicht dat wij nog extern advies inwinnen over jullie maar binnen nu en twee maanden horen jullie van ons”. Wetende dat dit gesprek in de eerste week van november 2010 plaatsvond en de overeenkomst was getekend vanaf 1 februari 2011 begonnen de zenuwen toe te slaan bij Iris en Gert-Jan. Om bij te komen van het gesprek en in bijzijn van familie zijn de “sollicitanten” naar een collega horecabedrijf gegaan om wat te drinken.

 

Een kwartier na afronding van het gesprek werd Gert-Jan gebeld dat de indruk zo goed was, dat extern advies niet nodig was. “Sinds die tijd is de band tussen de familie Cremers, het Landgoed en ons erg sterk”, vult Gert-Jan aan. “Met de lancering van het merk Landgoed Vilsteren komen veel producten die worden verwerkt in de keuken hier van het Landgoed. Een mooiere samenwerking hadden wij ons niet kunnen voorstellen.”

Trots zijn Iris en Gert-Jan op het team dat hen geholpen heeft De Klomp te laten groeien tot wat het nu is. Precies na 5 jaar krijgt het pand een flinke opknapbeurt. Een nieuwe rieten kap, nieuwe kozijnen, fris schilderwerk, een vernieuwde parkeerplaats en uiteraard de uitbreiding van de lounge. Ook zijn Iris en Gert-Jan de uitdaging aangegaan het naastgelegen pand te exploiteren.

Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan zijn er verschillende aanbiedingen en arrangementen. En dalfsennet zal eens met de camera langs gaan tijdens de “verbouwing”.

 

Zult ze in die vief joor ok al plat kunn proaten?

Foto 1
Artikel delen: