Alles uit de kast’  bij Bargzangers Lemele

Alles uit de kast’ bij Bargzangers Lemele

LEMELE –‘Alles uit de kast’ bij Bargzangers Lemele voor Rabobank Clubkasactie.  Een smokkelaar heeft in het Overijsselse Lemele een goedbedoelde actie met zijn leven moeten bekopen. De man meldde zich met een aantal kompanen bij het plaatselijke shantykoor De Bargzangers. Reden hiervoor was dat hij vernomen had dat het shantykoor verlegen zat om kleding.

Getuige de witte t-shirts waar zij in repeteerden klopte deze informatie.

De smokkelaar die het shantykoor een warm hart toedroeg wilde zich van zijn goede kant laten zien en bracht een aantal zakken kleding mee. Echter door een misverstand –leden van De Bargzangers dachten juist dat zij beroofd werden van de dagopbrengst- ontstond een vechtpartij die uitmondde in een schietpartij waarbij de smokkelaar is omgekomen.

Een drama voor zowel de smokkelaars als voor De Bargzangers uit Lemele. Niet alleen vanwege het incident maar ook omdat de kleding in alle hectiek spoorloos is geraakt.
Om te voorkomen dat het koor straks achter de tralies in oranje overalls moet optreden zijn zij –behalve naar een goede advocaat- naarstig op zoek naar donateurs. Donaties kunnen gedaan worden in de vorm van stemmen; hoe méér stemmen er gegeven worden aan een vereniging, hoe meer geld deze krijgt. Dit alles wordt nu mogelijk gemaakt door de Rabobank clubkasactie.

Met het geld kunnen De Bargzangers nieuwe tenues aanschaffen en hun geluidsinstallatie uitbreiden. Daarnaast ook vaker ‘gratis’ optredens verzorgen in bijvoorbeeld bejaarden- en verzorgingstehuizen waar zij de bewoners voorzien van een gezellig samenzijn met oud-Hollandse liedjes.

Reden genoeg om uw stem uit te brengen op de Bargzangers in Lemele!

Video 1
Video: Rabobank Clubkasactie Bargzangers Lemele
Artikel delen: