Jacobs Blues an de Riest

Jacobs Blues an de Riest

NIEUWLEUSEN – Zondag 20 maart is de blues gedurende ruim zeven uur live te beleven in partycentrum de Deel in Nieuwleusen. ’s Middags wordt het bluesfestival geopend door Sloe Gin en ’s avonds sluiten The Veldman Brothers het festival af. Tussen de optredens van genoemde bands zijn er optredens van 70’s Tush uit België, de JJ Sharp Band en Bacon Fat Louis. Een line-up waarbij blues(rock)liefhebbers hun vingers zullen aflikken.

De Deel opent haar deuren om 14.30 uur. Een half uur later beklimt Sloe Gin, de energieke bluesrockformatie uit Nieuwleusen en omstreken, als eerste het podium. Omstreeks 16.00 uur wordt het podium gevuld door de zes mannen van 70’s Tush. De in 2013 opgerichte formatie speelt blues ‘n’ roll zoals het hoort. De 100% live band is geïnspireerd door Rory Gallagher, Elmore James, Led Zeppelin en Humble Pie.

Ervaring

Jan J. Scherpenzeel oftewel JJ Sharp is een bluesman van het eerste uur. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties. Tien jaar was hij als componist, zanger/frontman en harmonicaspeler de motor van de Twelve Bar Blues Band. Na de Farewell tour van die band is Scherpenzeel teruggekomen met de JJ Sharp Band. De vocalen zijn treffend, goed verstaanbaar en voelbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicawerk weten hij en zijn band het publiek te boeien.

Ook de performance van Bacon Fat Louis belooft boeiend te worden. Het energieke trio pakt – plat gezegd – de blues “bij de kloten”. Bo Hudson op driesnarige cigarbox gitaar; Sandy ‘Slim’ Sticks op een drumkist met potten en pannen en Hokey Bellamore op mondharmonica gaan terug naar de jukejoints waar ooit volop gedanst en gedronken werd op de bluesmuziek.

Blues & Roots

The Veldman Brothers behoeven nauwelijks introductie. De band rondom de broers Gerrit en Bennie Veldman bestaat al tien jaar en toert met succes langs de bluespodia, in binnen- en buitenland. De band wordt verder gevormd door bassist Fred van der Wende en Han Nijenhuis op drums. In 2011 ontving de band de Dutch Blues Foundation Award voor beste band en dat is maar één van een indrukwekkend aantal onderscheidingen en nominaties, die de formatie in de loop der jaren ten deel mocht vallen. Blues, rhythm & blues, swing- en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk. Blues & Roots: Straight from the heart!

Jam-kroeg

Tijdens het wisselen van de bands is er ruimte om te jammen. Muzikanten die willen jammen, hebben gratis toegang tot het festival. Voorwaarde is wel dat zij zich vooraf via info@bluesanderiest.nl melden bij de organisatie. Een drumstel en een geluidsinstallatie is aanwezig.

In de voorverkoop kunnen kaarten worden besteld via www.bluesanderiest.nl . In de voorverkoop kost een kaartje € 13,50. Aan de deur is de prijs € 18,50.

Meer informatie over de locatie en/of de bands is te vinden op:

www.feestdeel.nl

www.sloe-gin.nl

www.70stush.be

www.facebook.com/JJ-SHARP-BAND-866328530057020

www.baconfatlouis.nl

www.veldmanbrothers.nl

 

Foto's 3
Jacobs Blues an de Riest
Jacobs Blues an de Riest
Artikel delen: