Masten windmolens kunnen nog meer functies aan

Masten windmolens kunnen nog meer functies aan

DALMSHOLTE – De hoge masten van de windmolens op Landgoed Dalmsholte kunnen nog meer functies gaan vervullen. Want ook dit gebied is nog een grijs gebied wat betreft het signaal ontvangst van de gsm. Er wordt nu onderzocht of dit gelijk meegenomen kan worden, nu toch eenmaal de schop de grond in gaat.

De masten worden straks eerst geplaatst en later wordt vanaf de hoogte van de kruinen van omstaande bomen tot aan de grond deze masten voorzien van camouflage schors, van een niet van echt te onderscheiden materiaal, als of er een echte boom staat. Het bovenste deel wat ver boven de bomen uitsteekt, komt toch nagenoeg niet in het zicht. Wel zullen deze groen van kleur worden. De verwachting is dat er binnen 4 weken kan worden begonnen met deze werkzaamheden.

 

Natuurvrienden hebben al wel de vraag gesteld om her en der al wat gaten in de stam te gaan boren, speciaal voor de bonte specht, die in dat gebied vrij veelvuldig voorkomt. De specht zelf kan dat niet redden in dat dikke metaal. Ze gaan kijken of ze hier aan tegemoet kunnen komen aldus de rentmeester van landgoed Dalmsholte, hiermee wil hij graag meedenken ivm met de pijnlijke snavelbreuk, wat op andere plaatsen wel schijnt voorkomt bij deze vogelsoort.

Vaart er goed in.

Het gaat goed met de aanvraag, weinig bezwaren en daar is deze rentmeester wel heel erg blij mee. Want bij sommige projecten in Dalfsen zoals de bouw van het gemeente huis, de aanleg van de Blauwe Bogen en nu weer die fabriek, en niet te vergeten de bomen aan de Rechterensedijk, daar werd veel meer drukte om gemaakt. Dan krijg het gevoel of alle inwoners in de gemeenteraad zitten.  Het zal er ook wel mee te maken hebben dat dit een natuurvriendelijk project is. Maar ondanks publicaties, mogen we niet klagen en loopt alles voortvarend. Maar ja, Nederland moet natuurlijk wel zijn doelstelling halen in 2020. In meerdere provincies gaan ze er nu in een stroomversnelling mee bezig.
Lees nog even terug waar dit over gaat

Artikel delen:
Foto's 4
Masten windmolens kunnen nog meer functies aan
Masten windmolens kunnen nog meer functies aan
Masten windmolens kunnen nog meer functies aan