Wintermarathon:  veel zon en deelnemers - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Wintermarathon: veel zon en deelnemers

LEMELERVELD – BERG – de BOOMBOUW- wintermarathon met veel zon en deelnemers. De zon kwam al heel vroeg kijken op zondag 28 februari. Al gauw kwam er ook een niet aflatende stroom auto’s op gang naar de sporthal van Lemelerveld met op de trekhaak een setje ATB-fietsen, die een nog mooier gepoest dan de andere. Bij veel auto’s is de lading op de trekhaak nog meer waard dan alles wat aan de andere kant van de trekhaak zit.
En Cycling Lemelerveld was er weer helemaal klaar voor. Met een nieuwe hoofdsponsor de BOOMBOUW , 10 jaar ervaring en met drie sterren van de NFTU.
Met of zonder verkeersregelaars zocht iedereen een parkeerplaats en werd koers gezet naar de start. Uiteindelijk passeerden 1050 wielerliefhebbers de kassa en kon men de tocht over 55, 75 of 100 km goedgemutst beginnen.
Uit alle hoeken van Nederland kwamen ze genieten van de Sallandse zon en natuur. Van Roosendaal tot Alkmaar, van Hellevoetsluis tot Gorredijk. De meesten hadden niets dan complementen voor de organisatie, de catering, met name de verwarmde stroopwafels gingen er in als koek, en de mooie route aangegeven met een kleine duizend knaloranje lintjes.
De bonte stoet zette zich in beweging via de Miga naar de Lemelerberg. Daar splitsten de routes. De deelnemers van de langste afstanden moesten ook nog via de Hellendoornse, de Nijverdalse berg en de Luttenberg. Bijna de helft( 450) ging voor de langste afstand, hetgeen geen probleem was onder deze omstandigheden. De EHBO hoefde slecht 1 keer uit te rukken voor een kneuzing. Onze eigen Emmy kreeg al vroeg een koude douche met Regge-water en moest een beetje opgewarmd worden. Andere moesten vroegtijdig met materiaalpech het strijdperk verlaten, of even aan de kant voor een lekke band. Moe maar voldaan kwam iedereen over de finish en kon in de kantine nog een kop erwtensoep genuttigd worden.
Met de 60 vrijwiligers werd alles ook snel weer opgeruimd en kon door Cycling Lemelerveld nog even een kratje bier losgetrokken worden. Coos Jansen bedankte zijn crew nog even en tevreden ging iedereen weer huiswaarts.

Inzet: Helaas is onderstaand stukje twee weken geleden niet tijdig ingestuurd naar de Lemelervelder. Toch zouden we het zeer op prijs stellen als jullie dit alsnog plaatsen of combineren met bovenstaand verslag.
Onder toezien oog van de voorzitter van de wintermarathoncommissie en de voorzitter van Cycling Lemelerveld heeft John van Kampen van de BOOMBOUW te Lemelerveld 12 februari 2016 een nieuw sponsorcontract getekend, waarmee de continuïteit van de wintermarathon de komende jaren gewaarborgd blijft. De Boombouw uit Lemelerveld, professional op het terrein van bosbouw, boombouw, boomverzorging, landschapsbeheer en houtverwerking, hebben zich voor 3 jaar als hoofdsponsor van de Wintermarathon van Cycling Lemelerveld verbonden.
Eigenaar John van Kampen voelt zich sterk verbonden met de fietsclub uit Lemelerveld, waar hij al jaren actief lid van is. Ook is hij al enkele jaren heel actief als vrijwilliger bij het evenement. Zo zorgt hij voor het uitzetten en beveiligen van een gedeelte van het parcours.
Coos Jansen, voorzitter van de marathoncommissie was dan ook bijzonder in zijn nopjes, dat hij deze nieuwe sponsor kon aankondigen. We zijn er nu van verzekerd, dat dit unieke evenement, waar zoveel mensen uit het hele land van genieten, voor de komende jaren op dezelfde wijze doorgang kan vinden.De voormalige hoofdsponsor De Wilgenweard, gaat verder als sub-sponsor en zal de door velen zeer gewaardeerde controlepost bij hun outdoorcentrum beschikbaar blijven stellen.

Artikel delen:
Foto's 3
Wintermarathon:  veel zon en deelnemers - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Wintermarathon:  veel zon en deelnemers - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto