Plan van aanpak WOC Campus Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – DALFSEN – Plan van aanpak WOC Campus Nieuwleusen besproken in de commissievergadering van gisteravond. Er waren nog veel vragen over de aanpak bij de commissieleden, maar waren blij met de informatie die inmiddels aan hen was verstrekt. Ze noemden het een goed opgesteld plan.

Vragen kwamen nog, zoals informatie omwonenden, indeling van de gebouwen, het bouwproces, de draagkracht van de inwoners van Nieuwleusen, nieuwe deelnemende partijen invulling bankgebouw ook voor sportdoeleinden, veiligheid en verkeerstoename, verantwoordelijkheid tijdens de bouw is dat de gemeente of de stichting, leren van grote projecten, enz.

Wethouder Van Leeuwen kon veel vragen beantwoorden en gaf aan dat er met omwonenden een goed gesprek geweest is en dat dit overleg herhaald gaat worden, zeker medio 2017 zal er een overleg komen waarbij ook de politie, veilig verkeer en andere verkeersdeskundigen aanwezig zullen zijn. Met de bij de bouw betrokken partijen is ook vergaand overleg en binnenkort zal de intentieverklaring door alle partijen worden getekend. Leren van projecten noemde hij onder anderen van de bouw van de Trefkoele+. Omtrent de indeling en het gebruik van het bankgebouw is alles nog mogelijk. Namens het college zit nu nog wethouder Van Leeuwen en burgemeester Noten in de voorbereidingscommissie, maar de rol van de burgemeester wordt straks overgenomen door wethouder Von Martels die ook de sportzaken onder zijn hoede heeft. Het stichtingsbestuur is in de maak en die regelt straks de aanbesteding voor de gemeente.
Het doel van dit project is vooral om Nieuwleusen te verbinden in het Middenblok. Sport, spel, basisschool en voortgezet onderwijs horen bij elkaar, hoewel voor het voortgezet onderwijs nog geen budget beschikbaar is gesteld door de raad.
Nieuwe deelnemers melden zich bij de gemeente o.a kunst en cultuur en uit de maatschappelijke zorg, zodra er meer duidelijkheid is zal de raad verder worden geïnformeerd.
WvdV

Artikel delen: