Weerbaarheidstraining voor kinderen en pubers nu ook privé te volgen

Weerbaarheidstraining voor kinderen en pubers nu ook privé te volgen

DALFSEN – Weerbaarheidstrainer Jaleesa Kodden gaat niet alleen groepslessen, maar ook privélessen in Dalfsen aanbieden. Tijdens de privétraining is er altijd sprake van een op maat gemaakt programma wat het het persoonlijke groeiproces stimuleert.

Wat houdt zo’n privé weerbaarheidstraining in?
De exacte invulling van de training is afhankelijk van het leerdoel van het kind en wat het beste bij het kind past. Plezier is volgens Jaleesa het allerbelangrijkst. “Dit is voor kinderen een absolute voorwaarde om iets te kunnen leren.” Inhoudelijk kan de training gericht zijn op het creëren van zelfvertrouwen, zelfbeheersing of het omgaan met negatieve gevoelens. “Kinderen en jongeren leren hun eigen  kracht en gevoelens kennen door middel van boksen, spel, zelfverdediging en mentale oefeningen. Zo ontdekken ze hun grenzen en leren ze nieuwe vaardigheden op het gebied van weerbaarheid.” Naar aanleiding van de fysieke oefeningen heeft Jaleesa vaak korte coaching gesprekjes om de koppeling naar de praktijk te maken en diepgang te creëren. “De gesprekjes houd ik echter wel zo kort mogelijk omdat bij kinderen vooral het ‘doen’ zo effectief is. Door het direct te ‘ervaren’ leren ze het sneller opslaan en toe te passen.”

Oplossingsgericht
Volgens Jaleesa hebben mensen vaak de neiging om sterk te focussen op datgene wat fout gaat. “Tijdens de weerbaarheidstraining proberen we hier een positieve twist aan te geven en kijken we juist naar hetgeen het kind WEL in zich heeft en wat WEL helpt om het doel te bereiken. Zo wordt de positieve focus gestimuleerd en is er eerder groei mogelijk.” Deze positieve insteek kenmerkt ook het belangrijkste doel van de cursus: “zorgen dat kinderen en jongeren een positief zelfbeeld hebben, lekker in hun vel zitten en zicht bewust worden van hun eigen kracht en kwaliteiten.”

Waarom privétraining in plaats van groepstraining?
Veel ouders vragen zich af wat het voordeel is van een privétraining ten opzichte van een groepstraining. De reden is volgens haar eenvoudig. “Tijdens een privétraining heb je de mogelijkheid om heel gericht aan de slag te gaan, met meer persoonlijke aandacht voor het kind. Tijdens de groepstraining is er sprake van persoonlijke aandacht, maar wel op basis van een gezamenlijk programma. Bij een privétraining wordt het programma vanaf de grondslag voor je kind ontwikkeld.”

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Interesse in de privé weerbaarheidstraining van Movemental.nu? Neem contact op met Jaleesa Kodden via +31 (0)6 30 83 49 50 of info@movemental.nu. Na inschrijving vindt er een kennismakingsgesprek plaats waarin de situatie en het leerdoel van uw kind in kaart worden gebracht. Kinderen  en pubers kunnen op elk gewenst moment starten met de cursus.

Artikel delen: