Hoonhorst en omgeving nu super schoon - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Hoonhorst en omgeving nu super schoon

HOONHORST – Hier nog een stukje met foto van het ophalen naar aanleiding van de actie Hoonhorst Schoon van afgelopen zaterdag: Vanmorgen werd de oogst van de actie Hoonhorst Schoon door de Gemeente Dalfsen opgehaald. Ondertussen is ook dit een terugkerend ritueel. De gemeente stuurt dezelfde medewerker die dan ook weet waar het spul bij ons op het erf staat.
De dag zelf was een succes waarbij alle horeca bedrijven in Hoonhorst betrokken raakte: Kappers bood een aantal vrijwilligers halverwege de ochtend een kop koffie aan waar men smakelijk van genoot. Twee andere vrijwilligers kregen koffie bij De Witte Gans. Inclusief een stapel heerlijke zelfgebakken koekjes! De afronding met gesponsorde lunch bij Het Boskamp was zoals altijd weer gezellig! Dank horeca!
In totaal waren er dit jaar 20 vrijwilligers bij Hoonhorst Schoon betrokken. Een record! Gerda ontving ons om 9 uur met koffie en thee in de molenschuur vanwaar 14 man zich, gewapend met vuilniszakken en grijpers zich over het buitengebied van Hoonhorst verspreiden. De ringen waar de vuilniszakken in gehouden kunnen worden werden geleend van Landschap Overijssel. 3 vrijwilligers hebben los van de zaterdag ochtend verschillende straten voor hun rekening genomen. En Peter en Miranda Brouwer haalde alle vuilniszakken die verspreid langs de wegen stonden zaterdag middag op. Hiervoor hadden ze de aanhanger die van Landschap Overijssel geleend was niet nodig! (sleutel en slot zijn nog zoek! Gevonden? Meld het!)
Onze indruk is dat er in de loop van de jaren steeds minder afval ligt. Ruimt u gedurende het jaar zwerfafval op of wordt er steeds minder weggegooid? Wij hopen op het laatste! Groet, Kristianne van der Put

Foto's 2
Hoonhorst en omgeving nu super schoon - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: