Op 6 april: ook stemmen op het station

DALFSEN – Als extra service van de gemeente Dalfsen, kan je op 6 april 2016 ook stemmen op het station in Dalfsen. Naast de gebruikelijke stembureaus richt de gemeente bij het referendum ook een tijdelijk stembureau in op het station in Dalfsen. U kunt daar tijdens de ochtend- en avondspits uw stem uitbrengen.

Het stembureau op het station is geopend van 7.30 uur tot 9.30 uur en van 16.00 uur tot 18.30 uur.

Op 6 april 2016 is er een landelijk raadgevend referendum. Binnenkort ontvangt u hiervoor uw stempas.

Bij dit referendum kunt u stemmen voor of tegen de wet ter goedkeuring van het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Waar gaat het referendum over?
Het referendum gaat over de associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne. In de overeenkomst staan afspraken van de EU met Oekraïne over politieke en economische samenwerking. De tekst van zowel de wet als het associatieverdrag zelf is te vinden op de website van de Referendumcommissie www.referendum-commissie.nl. Ook zijn de teksten verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en in te zien in de gemeentelijke servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft informatie over het referendum geplaatst op www.verkiezingen2016.nl. Hier vindt u ook informatie over hoe u buiten de gemeente Dalfsen uw stem uit kunt brengen en informatie over hoe u iemand anders kunt machtigen om uw stem uit te brengen. Wilt u meer uitleg over het referendum? Kijk dan op de website van de Referendumcommissie www.referendum-commissie.nl.

Waar en wanneer kan ik stemmen?
De stembureaus zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. U mag op elk stembureau in de gemeente Dalfsen  uw stem uitbrengen. Op de stempas staat het adres van het dichtbij zijnde stembureau bij u in de buurt. Overigens bent u niet verplicht om daar te stemmen. Op www.dalfsen.nl/stembureau, vindt u een overzicht van alle stembureaus in de gemeente Dalfsen.

Stemmen op het station in Dalfsen
Naast de gebruikelijke stembureaus richt de gemeente bij het referendum ook een tijdelijk stembureau in op het station in Dalfsen. U kunt daar tijdens de ochtend- en avondspits uw stem uitbrengen. Het stembureau op het station is geopend van 7.30 uur tot 9.30 uur en van 16.00 uur tot 18.30 uur.

Legitimatie
De leden van het stembureau moeten uw identiteit vast kunnen stellen. Neem daarom als u gaat stemmen naast uw stempas ook een legitimatiebewijs (paspoort, ID kaart of rijbewijs) mee.

Artikel delen: