Paasvuur ASC 2016 update

DALFSEN – Achter vml loonbedrijf van Leussen heeft ASC een gigantische paasbult gebouwd die kan wedijveren met collega bulten in Dalfsen.  Misschien zelfs wel de hoogste en grootste maar dat mogen de Dalfser inwoners beoordelen.  Maandag 2e paasdag gaat de vlam er in. Paasvuren zijn vreugde en vruchtbaarheidsvuren die alleen in Noord en Oost Nederland gebruikelijk zijn. Nou we zijn bij ASC ook erg blij en vruchtbaar gezien de vele jeugd die er op zaterdagmorgen voetbalt.

Maar misschien ook wel om ons snoeisel uit de tuin kwijt te worden.  Een traditie voort zetten is in ieder geval  leuk voor iedereen.  Kom daarom massaal kijken naar de paasvuren in en om ons dorp.

Nog even een aanvulling op het paasvuur bericht van gisteren. We hebben Henk Borgmeier,  ja de bekende presentator en spreekstalmeester, bereid gevonden de bult aan te steken. Hopelijk werkt het weer een beetje mee morgen en gaan we de winter wegbranden en een vruchtbaar voorjaar tegemoet. Rond acht uur pakt Henk de lucifers uit het doosj . Een klein vonkje met groot vuur tot gevolg. groet Joop Bekedam

 

Groetn Joop Bekedam

 

Artikel delen: