Circus Alberti: Voor het eerst in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Circus Alberti: Voor het eerst in Dalfsen

DALFSEN – Internationale artiesten, live muziek en héél veel dieren aan de Raadhuisstraat in Dalfsen. Vanaf woensdag 6 april tot en met zaterdag 9 april geeft het Duitse Circus Alberti maar liefst 6 voorstellingen op de activiteitenweide achter het gemeentehuis. De inmiddels 7e generatie van de Duitse circusdynastie Frank reist al jaren succesvol met hun grote familiecircus Alberti door Duitsland.

Dit jaar komen ze voor het eerst naar Nederland en Dalfsen is de derde plaats in hun tournee langs meer dan 25 Nederlandse dorpen en steden!

 

INTERNATIONALE CIRCUSSTERREN – Wat het hooggeëerde publiek bij Circus Alberti te zien krijgt is nog echt en onvervalst circus zoals circus hoort te zijn. Circusdirecteur Stefan Frankordi brengt een keur aan Internationale circussterren naar Almelo die een dik twee uur durend spektakel presenteren voor alle leeftijden. Voor bloedstollende momenten hoog in de lucht zorgen Shirley en Lesley. In diverse trapezenummers spelen deze charmante ras-acrobates met de zwaartekracht. Shirley komt later in het programma terug met eveneens een act op hoge hoogte. Als koorddanseres laat ze diverse sprongen en manoeuvres zien met als hoogte punt een spagaat op een 16 millimeter dun draad! De Italiaanse clown Guiseppe Zalotti “onderbreekt” regelmatig de voorstelling met komische interacties tussen aangeefster Stefani Casselly én het publiek. Deze nog jonge clown is al vele jaren de absolute publiekslieveling bij Circus Alberti en staat garant voor bulderende lachsalvo’s. Marcel Frank stapelt een 8 meter hoge piramide van stoelen op elkaar om er vervolgens boven op te klimmen. Eenmaal boven maakt hij zonder vangnet of zekeringslijn kaarsrechte handstanden op de wankelende stellage. Pure lichaamsbeheersing!

 

ONDANKS VERBOD TOCH VEEL DIEREN – Ondanks het verbod op wilde circusdieren zijn er bij Circus Alberti nog genoeg dieren te bewonderen. De dieren bij Circus Alberti zijn op een humane manier en met veel liefde getraind door directeur en stalmeester Stefan Frankordi. Hij is een begaafd en ervaren paardenfluisteraar en zijn dressuur met 4 Noord-Amerikaanse Pinto paarden behoort zonder twijfel tot één der besten te zien in Nederland op dit moment. Zijn gecombineerde dressuur van Siberische steppekamelen en lama’s is bijzonder spectaculair omdat hij deze als een echte kozak presenteert vanaf de rug van een Arabische hengst. Voor vertedering en een glimlach rondom de piste zorgen de kleinere dieren zoals honden, geiten en pony’s. De dieren bij Circus Alberti zijn ruim gehuisvest en worden getraind op basis van liefde, geduld en beloning.

 

LIVE MUZIEK – Bij een echt circus hoort ook echte muziek. Daarvoor zorgt de live muzikale begeleiding van de huisband onder de leiding van Martino Frank. Het circus kenmerkt zich tevens door veel aandacht te besteden aan het licht en geluid, aankleding en kostumering.

 

TIJDEN EN PRIJZEN – Het meest ideale familie uitje geeft vanaf woensdag t/m zaterdag dagelijks middagvoorstellingen om 16:15 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn er ook avondvoorstellingen om 19:00 uur.

Foto's 3
Circus Alberti: Voor het eerst in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Circus Alberti: Voor het eerst in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: