Donderdag afkoppeldag! - Foto: Thomas Klomp
Foto: Thomas Klomp

Donderdag afkoppeldag!

DALFSEN – Vereniging Groen Gebogen organiseert met medewerking van de gemeente op 31 donderdag maart van 19:00u tot 21:30u een inloopavond in ’t Gruthuuske over afkoppelen en de afkoppelsubsidie.(Kom even neuzen)

Want heb je als inwoner van de gemeente Dalfsen je regenpijpen nog aangesloten op een gemengd riool, dan kun je subsidie krijgen om die daar af te halen. Vervolgens kan dat water weer geïnfiltreerd worden, of naar een vijver of verlaging in de tuin worden geleid.

“Onze bodem verdroogt langzaam. Veel water blijft niet op de plek waar het valt” zegt Bert Rozendaal, water- en klimaatambtenaar bij de gemeente Dalfsen. “Schoon regenwater hoeft niet naar de zuivering, maar kan zo de grond in of worden hergebruikt. We willen bijdragen aan een duurzame toekomst en daarom geven we €8,- per vierkante meter afgekoppeld dakoppervlak”.

Op de inloopavond is Bert Rozendaal aanwezig, samen met leden van Groen Gebogen. Er is informatie over de subsidie en ook zijn voorbeelden aanwezig over hoe je op een zeer voordelige en leuke manier kunt afkoppelen, maar ook voor welke gebieden het wel en niet geldt. Kom dus donderdag ergens tussen 19:00u en 21:30u even binnen!

 

Alvast meer weten over de subsidie en afkoppelen? Bekijk het nieuwste artikel van Groen Gebogen waarin wethouder Ruud van Leeuwen en Bert Rozendaal samen vertellen over het belang van water en afkoppelen. Kijk op http://www.groengebogen.nl/afkoppelsubsidie_dalfsen/ voor meer informatie.

Artikel delen: