Stoomfabriek wordt The Stonefabriek - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Stoomfabriek wordt The Stonefabriek

DALFSEN – Ingezonden bericht – Het Stone Rock Festival wordt de hoofdsponsor van het nieuwe theater bij Waterfront Dalfsen. Vanaf heden zal het theater definitief verder gaan onder de naam: “The Stone Fabriek”.

Breed programma
Formeel wordt The Stone Fabriek een klein theater, maar het biedt veel meer dan alleen theater. Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd op de plek van de vroegere cichoreifabriek en dient straks als filmzaal, theaterzaal, poppodium en thematische programma’s. Daarnaast is er dus ook de ruimte voor rockmuziek.

 

Stone Rock Festival hoofdsponsor
Een aantal weken geleden werd besloten dat het nieuw te bouwen theater in Dalfsen “De Stoomfabriek” zou gaan heten. Eerder deze maand werd al duidelijk dat er lokale sponsors werden gezocht die het theater in het eerste jaar konden helpen op een aansprekend programma neer te zetten. Het theater heeft er nu voor gekozen om één hoofdsponsor te werven. Het in de regio alom bekende Stone Rock Festival is deze sponsor geworden. Dit is dan ook de reden dat het theater vanaf 1 mei 2016 verder gaat onder de naam: “The Stone Fabriek”.

Naamgeving
Een tijd lang heerste er al onenigheid over de naam van het nieuwe theater. Met de nieuwe naam The Stone Fabriek hoopt de organisatie van het festival de discussie afgesloten te hebben. Het Stone Rock Festival wil graag haar naam verbinden aan een locatie de mensen vermaakt en plezier gaat bieden. Daarnaast denken de organisatoren van Stone Rock Festival dat ze door hun netwerk en ervaring inhoudelijk een bijdrage kunnen leveren aan de programmering. Het woord “Stone” verwijst verder nog naar de voor Dalfsen zo kenmerkende steen bij het NS-station. De naamgeving zal alleen het eerste jaar van toepassing zijn. Daarna zal er weer met de naam “Stoomfabriek” gecommuniceerd worden.

Rockstijl
Al eerder was duidelijk dat er muziek in Stone Rock Festival’s stijl zou komen in het theater. “Ook harde muziek, in de stijl van Stone Rock”, vertelde Han Noten, burgemeester van Dalfsen. Nu blijkt het festival dus nog meer te kunnen betekenen voor het nieuwe theater.

 

 

 

Artikel delen:
Foto's 2
Stoomfabriek wordt The Stonefabriek - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto