Foto-expositie “NATUUR” in Kulturhus ‘De Mozaiek’ - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Foto-expositie “NATUUR” in Kulturhus ‘De Mozaiek’

DALFSEN –  LEMELERVELD – “NATUUR” is het centrale thema van de fotoclub Dalfsen voor de nieuw ingerichte expositie 2016. Een thema met een zeer brede basis en vele mogelijkheden voor de 25 leden van de actieve club. De variatie van de ca 30 geëxposeerde foto’s is dan ook zeer uiteenlopend. Zowel macro- als micro-opnames geven datgene weer, wat de natuur de mens te bieden heeft. Vaak  sfeerbepalende en ook verwondering wekkende beelden van het ‘ongewone’ in de natuur. Datgene wat niet altijd door iedereen wordt opgemerkt, maar wat op de foto’s vaak opvallend scherp naar voren komt. Vormen en lijnen, door de natuur voort gebracht, die meer laten zien dan uitsluitend beelden van het standaard ‘groene denken’.

Het oog van elke individuele fotograaf doet geheel specifieke en eigen waarnemingen van hetgeen hij ziet. Waarnemingen die vervolgens worden vastgelegd door de camera. Water en regen, licht en donker, zaden en pitten, planten en dieren en afwisselende seizoenen zijn de beelden die de onderlinge binding weergeven van het totale begrip ‘natuur’. Microbeelden van het leven in de natuur  en brede, bijna alles omvattende macrobeelden van opvallende elementen in specifieke landschappen.

Het geheel van de expositie kan worden samengevat als de bundeling van de vergankelijkheid tussen het nieuwe leven en het sterven in de natuurlijke cyclus van de vier jaarlijkse seizoenen.

 

De expositie is ingericht in Kulturhus ‘De Mozaiek’ in Lemelerveld, Kroonplein  nr. 58. Tijdens de openingsuren van het Kulturhus is de expositie te bezoeken tot 29 april 2016.

                                       

Artikel delen:
Foto's 2
Foto-expositie “NATUUR” in Kulturhus ‘De Mozaiek’ - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto