Exposities in het gemeentehuis van Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Exposities in het gemeentehuis van Dalfsen

DALFSEN – Werk van Faye Postma, Martha Frets en Willy Kok in het gemeentehuis van Dalfsen. Vanaf 1 april tot en met 10 mei zijn er inspirerende tentoonstellingen te zien in de foyer van het gemeentehuis in Dalfsen
Faye Postma

Faye Postma is fotografe en binnenhuisadviseuse. Geboren in Nederland, maar opgegroeid in Canada kwam zij als kind al in aanraking met fotografie. Haar ouders hadden een fototoestel waar veelvuldig door de familie mee werd gefotografeerd. Eenmaal terug in Nederland kocht zij als tiener zelf een camera, waar ze foto’s van haar familie en de natuur maakte. Zij heeft een opleiding illustratief tekenen/schilderen gedaan bij Famous Artists Schools in Leiden. Ook heeft zij de opleiding tot binnenhuisadviseuse gedaan bij Stichting Hout en Meubel in Groningen en haar ondernemersdiploma gehaald.

Bij haar binnenhuisadvies kwam fotografie goed van pas. Hierdoor is zij zich gaan interesseren voor digitale fotografie en de vele mogelijkheden daarvan. Om zich op het digitale vlak van fotografie te ontwikkelen heeft zij fotografiecursussen gevolgd bij Denis Markic, fotografie docent bij De Meldij te Drachten. Ongeveer halverwege deze cursus heeft zij digi-art fotografie, je noemt het ook wel mixed media, ontwikkeld. Faye Postma gebruikt dus fotografie en schilderkunst. Faye neemt een foto, zet die op de computer en ga er daarna in schilderen en tekenen, met als eindresultaat een abstract kleurrijk geschilderde foto. Website (www.fayepostma.nl)
Willy Kok en Martha Frets

Bij Willy Kok, die prachtige vilt-kunstwerken maakt, ontstond het idee om samen met keramiste, Martha Frets een expositie te houden. Het werken met elkaar is inspirerend; denk aan o.a. kleurgebruik en tegenstelling van materiaal: hard-zacht.

Willy raakte 12 jaar geleden in de ban van vilten.  Ze heeft verschillende workshops en masterclasses gevolgd bij binnen- en buitenlandse viltkunstenaars. Het werken met kleur, o.a. door zelf de materialen te verven, is haar grote passie. Voor Willy en Martha is kleur een heel belangrijk element!

Martha volgde zo’n 20 jaar geleden een cursus keramiek, waar ze alle ambachtelijke kneepjes van het vak leerde. Ze was totaal gegrepen door het werken met klei en al na een maand schafte ze een oven aan en na een half jaar werd de garage verbouwd tot atelier. Haar kunstwerken tonen vormen, kleur en het combineren van keramiek met metaal, vaak in de vorm van schroeven, bouten ritsen etc. Het werk krijgt daardoor een “stoere” uitstraling.

 

Artikel delen:
Foto's 2
Exposities in het gemeentehuis van Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto