Informatie over verbetering N35

DALFSEN – WIJTHMEN – NIJVERDAL – RAALTE – 12 en 17 mei 2016: informatiemarkten verbetering verkeersveiligheid N35. Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen willen de verkeersveiligheid op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal verbeteren.

Dit is nodig omdat er te veel gevaarlijke situaties op dit deel van de N35 zijn. De plannen hiervoor worden in 2016 uitgewerkt; uitvoering is gepland in 2017 en 2018. De gezamenlijke partijen organiseren hiervoor twee informatiemarkten.

 

Donderdag 12 mei van 16.00 uur tot 20.00 uur is de eerste informatiemarkt in het Hoftheater aan de Voorhof 2 in Raalte. Op dinsdag 17 mei van 16.00 tot 20.00 uur vindt de tweede informatiemarkt plaats in het Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Belangstellenden zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er is geen vast programma, u kunt binnenlopen wanneer u wilt.

 

Informatie en vragenOp de informatiemarkt krijgen de bezoekers informatie over de geplande maatregelen om de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid te verbeteren. Hierbij gaat het om het verminderen van het aantal aansluitingen op de N35, het aanleggen van parallelwegen en de aanpak van verkeersknooppunt N35/N348 Raalte West (kruispunt Bos). Medewerkers van Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeenten zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Over de verkenning naar een ingrijpende aanpak van kruispunt Bos in Raalte geeft de provincie uitleg. 

Meepraten onder voorwaardenBelanghebbenden die direct aan de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal wonen of op een andere manier bij de geplande maatregelen betrokken zijn, kunnen binnen randvoorwaarden meepraten over de invulling. Dat gebeurt vanaf juni. Overige belangstellenden worden tussentijds geïnformeerd via e-mail-nieuwsbrieven. 

Gezamenlijke aanpakRijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen willen de verkeersveiligheid op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal verbeteren. Dit is nodig omdat er te veel gevaarlijke situaties op dit deel van de N35 zijn. Daarnaast zijn de doorstroming op de weg en de leefbaarheid in de omgeving een belangrijk aandachtspunt. Naar de grootste knelpunten is onderzoek gedaan. Op basis van dat onderzoek is besloten om 15 maatregelen uit te voeren die binnen het beschikbare budget van 15 miljoen euro passen. Rijkswaterstaat en de gemeenten Raalte en Hellendoorn voeren de maatregelen uit.
Artikel delen: