USV krijg te weinig in Ommen (1-1) - Foto: eigen geleverde foto

USV krijg te weinig in Ommen (1-1)

OMMEN – In het verraderlijke drijfzand van de 4e klasse H had USV op bezoek bij OVC ’21 de veilige haven helder in zicht. Maar door een zwaar omstreden gelijkmaker diep in blessuretijd blijft de afloop van dit seizoen onwaarschijnlijk spannend.

Het moment in de 93e minuut was na afloop onderwerp van felle discussie. Een counter van USV werd op grove  wijze onderbroken door de OVC ’21 afweer. Het fluitsignaal van arbiter Van den Broek bleef onbegrijpelijk genoeg uit, waarna de thuisclub de aanval overnam. Via Kay van ’t Zand kwam de bal voor de voeten van Tyron Schokker die zijn ploeg alsnog aan een punt hielp.

Onverdiend, want USV kwam zeker in de tweede helft veel beter voor de dag dan de thuisploeg die het vooral van opportunisme moet hebben. Maar USV verzuimde de geboden kansen te benutten. Spits Ron Meijerink was voortdurend dreigend, maar niet gelukkig in de afwerking. Zijn kopkans vlak na rust na een afgemeten voorzet van Rick Timmerman had het scorebord hoe dan ook in werking moeten zetten. In de 82e minuut kreeg het goed voetballende USV dan toch waar het recht op had. Sander Schaeffer vond het gaatje naast OVC ’21 doelman Daan Zwinselman (0-1).  Maar het bleek uiteindelijk niet voldoende voor de volle winst. Het scenario van de ontknoping in 4H heeft intussen alle allure van een regelrechte thriller. Met nog 2 speelronden te gaan is zowel bovenin als onderin de scheidslijn tussen feest en verdriet flinterdun. Dus zijn ook zondag de belangen weer groot als USV in Bathmen op bezoek gaat bij ABS.