Pubers weerbaar door boksen, spel en zelfverdediging

Pubers weerbaar door boksen, spel en zelfverdediging

Weerbaarheidstrainer Jaleesa Kodden biedt 1 op 1 trainingen aan voor kinderen en pubers t/m 16 jaar. Tijdens de privétraining wordt er door middel van boksen, zelfverdediging en spel gewerkt aan de mentale weerbaarheid.

Wat houdt zo’n privé weerbaarheidstraining in?
Plezier is volgens Jaleesa het allerbelangrijkst. “Dit is voor pubers een absolute voorwaarde om iets te kunnen leren.” Inhoudelijk kan de training gericht zijn op het creëren van zelfvertrouwen, zelfbeheersing of het omgaan met negatieve gevoelens. “kinderen leren hun eigen kracht en gevoelens kennen door middel van boksen, spel, zelfverdediging en mentale oefeningen. Zo ontdekken ze hun grenzen en leren ze nieuwe vaardigheden op het gebied van weerbaarheid.” Door het direct te ‘ervaren’ leren ze het sneller opslaan en toe te passen.”
Positieve twist

Volgens Jaleesa hebben mensen vaak de neiging om sterk te focussen op datgene wat fout gaat. “Tijdens de weerbaarheidstraining proberen we hier een positieve twist aan te geven en kijken we juist naar hetgeen het kind WEL in zich heeft en wat WEL helpt om het doel te bereiken.” Deze positieve insteek kenmerkt ook het belangrijkste doel van de cursus: “zorgen dat kinderen en jongeren een positief zelfbeeld hebben, lekker in hun vel zitten en zich bewust worden van hun eigen kracht en kwaliteiten.”

Hoe kan ik mijn kind opgeven?
Interesse in de privé weerbaarheidstraining van Movemental.nu? Neem contact op met Jaleesa Kodden via +31 (0)6 30 83 49 50 of info@movemental.nuKinderen  en pubers kunnen op elk gewenst moment starten met de cursus.
Artikel delen: