Sportcentrum Emsland gaat weer van start - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Sportcentrum Emsland gaat weer van start

OMMEN – Maandag 29 augustus begint het nieuwe sportseizoen bij Sportcentrum Emsland. Iedereen is dan weer van harte welkom om mee te doen met de verschillende lessen. Nieuw dit seizoen zijn het “Tuimeljudo” en de judolessen voor veteranen. Daarnaast zijn vanwege veel nieuwe aanmeldingen de lestijden uitgebreid.

De judolessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Judo staat bekend als een sport met veel opvoedkundige waarde. Kinderen leren spelenderwijs op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Wat meer verlegen kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en leren beter voor zichzelf op te komen. De lessen kenmerken zich door de structuur en discipline, waar natuurlijk rekening wordt gehouden met de ontwikkeling van het kind. Nieuw dit seizoen zijn de selectietrainingen, voor judoka’s die zich meer willen ontwikkelen richting de wedstrijdsport.

Het Tuimeljudo (voor peuters en kleuters van 2-5 jaar) vindt plaats op de woensdagmiddag. Deze lessen kunnen gezien worden als voorbereiding op de echte judolessen, maar zijn juist geschikt als voorbereiding op vrijwel iedere andere sport. De peuters en kleuters leren rollen, vallen, bewegen, samenwerken met andere kinderen, klimmen en klauteren. Plezier en ontspanning staan hierbij voorop, maar de kinderen leren ook te wachten op hun beurt en te luisteren wanneer iemand anders aan het woord is.

Naast de judolessen biedt Sportcentrum Emsland Jiu-Jitsu, Kickboksen en Sambo aan. Jiu-Jitsu is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Dit is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.
De Kickboks-lessen (voor 16 jaar en ouder) vinden plaats op maandag- en woensdagavond. Daarnaast is er op woensdagavond het Just-Women Kickboksen. Bij het kickboksen ligt de nadruk op conditie, kracht, techniek en sparren. Op vrijdagmiddag zijn de Kickbox4Kids lessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Hierbij worden er spelenderwijs trap- en stoottechnieken aangeleerd in combinatie met onder andere weerbaarheidsversterkende oefeningen. Dit alles onder professionele begeleiding.

Bij al onze sporten komen structuur, discipline en plezier naar voren, evenals het respect hebben voor elkaar. Iedereen is welkom! Kom gerust eens langs om kennis te maken of een proefles te volgen. Ook de ouders van onze jeugdige sporters kunnen prima sporten bij Emsland. Met het gezinsabonnement is het fitnessen voor half geld! Kijk voor meer informatie over lestijden en dergelijke op www.emsland-ommen.nl. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via info@emsland-ommen.nl of telefoonnummer 06-21254186 (Frank Ningbers).

Foto 1
Artikel delen: