Kroon op het werk van het Leger des Heils - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Kroon op het werk van het Leger des Heils

ZWOLLE – Kroon op het werk van het Leger des Heils W&G Overijssel. Op maandag 22 augustus heeft het Leger des Heils de wisseltrofee “Kroontje op het Werk” overhandigd gekregen uit handen van Jelle Weever, directeur van Weever bouw en sloopwerken b.v. uit Kampen. Deze trofee wordt jaarlijks overgedragen en is een blijk van waardering voor het personeelsbeleid van de ontvangende organisatie.

Na een project waarbij Weever heeft samengewerkt met medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils, is de idee bij Weever ontstaan dat het Leger des Heils mogelijk een goede kandidaat zou kunnen zijn om het Kroontje te ontvangen. “De respectvolle houding waarmee medewerkers vrijwilligers benaderen heeft indruk gemaakt,” vertelt Jelle Weever. Weever heeft verschillende organisaties gesproken en uiteindelijk gekozen voor het Leger des Heils. Met name de kernwaarden van het Leger spreken Weever aan en de manier waarop vrijwilligers worden ingezet.

John van Voorst, directeur bedrijfsvoering van het Leger des Heils W&G Overijssel, voelt zich vereerd de trofee te mogen ontvangen. “Het is een blijk van waardering voor onze medewerkers die elke dag het beste uit zichzelf proberen te halen, soms op beste lastige plekken in onze samenleving.” Niet alleen is de trofee een eer om te ontvangen, maar “tegelijkertijd is het een uitdaging om het nog beter te gaan doen”.

De trofee “Kroontje op het Werk” is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Het gaat hierbij om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Volgens Joke Storm-Bosch van het NPDI is het niet vanzelfsprekend dat werkgevers oog hebben voor het welzijn van medewerkers. “De balans tussen werk en privé is in de huidige tijd een belangrijk onderwerp. Werkgevers zouden werknemers de vraag moeten stellen: wat heb je nodig om hier te kunnen blijven werken?” Storm vindt het bijzonder dat Weever, een bedrijf uit de “masculiene” bouwwereld, de wisseltrofee overdraagt aan het Leger des Heils. Misschien komen hier de familiewaarden van Weever dicht bij de kernwaarden van het Leger des Heils. Volgend jaar zal het Leger des Heils op zoek gaan naar een organisatie om de wisseltrofee aan over te dragen.

Artikel delen: