Opening bierbrouwerij Dalfsen dit najaar

Opening bierbrouwerij Dalfsen dit najaar

DALFSEN – Waar in september vorig jaar het gymgebouw aan de Molendijk slechts als mogelijke vestigingsoptie voor de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij werd aangedragen, is het nu zeker dat de brouwerij zich hier zal gaan vestigen. Op dit moment worden de bieren gebrouwen bij brouwerij Admiraal in het Friese Oudkerk, maar nog dit najaar zal daar verandering in komen.

Voorbereidingen verhuizing

Eén van de oprichters van Stichting Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij, Stefan Maats, laat weten dat de verbouwing in volle gang is. Zodra de verbouwing klaar is, zal de verhuizing plaatsvinden en kan het pand ingericht worden. Voor een bedrijfsverhuizing van dit formaat zal de stichting het met alleen mankracht niet redden en zijn dit soort laadhulpmiddelen en transportrollers onmisbaar. Bovendien is er een brouwinstallatie besteld met een capaciteit van 650 liter, waarvan Maats verwacht dat deze eind september / begin oktober geïnstalleerd zal worden. Er moet dus nog veel gebeuren voordat in Dalfsen zelf de bekende bieren ‘De Dame van Dalfsen’, ‘Bukkumer Bok’ en ‘Vechtdal Blond’ gebrouwen worden.

Financiering brouwerij

De oprichters van Stichting Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij kijken uit naar de opening van de nieuwe brouwerij en hebben grootse plannen. ´En dan kunnen we gaan brouwen. Ja, daar zien we echt naar uit´, aldus Maats, die erg blij is dat financiers en fondsen hebben bijgesprongen. ´Zo’n installatie is duur hoor. Daar kun je in Dalfsen een mooie tussenwoning van kopen´, zegt Maats over de investering van enkele tonnen in de brouwinstallatie. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er een proeflokaal in de brouwerij komt waar men kan genieten van de ambachtelijke bieren die er gebrouwen worden. Bovendien is er het plan om rondleidingen te geven, zodat men meer te weten komt over de bieren en de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij.

Dorsfeestje

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij probeert zoveel mogelijk te werken met ingrediënten uit de eigen streek. Onder andere het graan, één van de basisingrediënten van bier, komt van eigen land. Om dat te vieren werd afgelopen vrijdag een zogenaamd dorsfeestje georganiseerd. De eer was aan dorsvereniging Sterrebos uit Dalfsen/Hoonhorst om de avond feestelijk te openen. De vereniging accepteerde de uitnodiging en heeft een kleine demonstratie gegeven van een oude dorsmachine uit 1960.

Over Stichting Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

De Stichting Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is in 2014 opgericht met de volgende doelstelling: het aanbieden van een veilige en sociale werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien wil de stichting het historische, sociale en culturele karakter van het Vechtdal beschermen en doen herleven. Dit proberen zij te realiseren door het brouwen en vermarkten van ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren op kleine schaal.

Het wachten is nu op de officiële opening van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen.

Artikel delen: