Bezoek molen Fakkert doet herinneringen leven - Foto: Wim
Foto: Wim

Bezoek molen Fakkert doet herinneringen leven

HOONHORST – Bezoek molen Fakkert doet herinneringen leven. Mevrouw Visscher – Volkerink herinnerde zich dat haar vader, toen wonende aan de Hagensteeg (nu Hagenweg) de rogge naar de molen Fakkert bracht om later bij bakker Flierman weer twee roggebroden op te halen. Het waren vaak van die grote 6 ponders weet zij zich te herinneren. Vroeger was het zo dat men de rogge naar de molen bracht en de broden op kon halen bij de bakker, vaak met gesloten portemonnee. Ze woonden toen op nu Hagenweg 17 en hadden de boerderij van de familie Klein overgenomen, daarna kwam hier Wessel van de Wal te wonen.

Ook herinnerde zich goed dat haar vader, toen moest helpen bij de ernstig zieke opa nog wonende in Oudleusen aan de Ommerdiek de brug van de Vecht niet over mocht in de oorlog omdat de brug opgeblazen zou worden. Maar hij moest er door om thuis ook het vee te voeren en is toch in een onbewaakt ogenblik met de fiets de brug overgestoken. Maar ver kwam hij niet, in Wijthmen hebben de Duitsers hem de fiets afgepakt, waarna hij lopend de tocht naar de Hagensteeg voort kon zetten, langs de boerderij de Ierthe en dwars door de weilanden naar de Hagensteeg toe.

Hoe een bezoekje aan de molen Fakkert oude herinneringen aan de molen Fakkert en de vele bakkerijen in Hoonhorst doen herleven, vaak prachtige verhalen. Hebt u meer leuke herinneringen aan vroeger kom er mee voor de dag.

WvdV

Artikel delen: