Offday SV Dalfsen levert eerste verliespartij op - Foto: eigen geleverde foto

Offday SV Dalfsen levert eerste verliespartij op

DALFSEN – SV Dalfsen kende vandaag een totale offday. Tegen het laaggeklasseerde De Gazelle uit Deventer werd met 1-3 verloren, waardoor Dalfsen de aansluiting met de top in de vierde klasse H verliest.

Het was zo’n dag dat weinig lukte bij Dalfsen, ondanks de goede bedoelingen wist het team van trainer Jacob Grooten weinig kansen te creëren. Waar Dalfsen probeerde te combineren was het De Gazelle dat veelvuldig de lange bal hanteerde. De rust werd met een brilstand bereikt. Na rust viel er meer te beleven, eerst scoorde De Gazelle en nam brutaal de voorsprong.

Dalfsen kwam met een tegenoffensief en het was een verdediger van De Gazelle die de bal met de hand tegenhield om een doelpunt te voorkomen. Resultaat; een penalty voor Dalfsen en een rode kaart voor de verdediger. De penalty werd overigens door Sjoerd Klarenbeek verzilverd zodat de stand weer gelijkgetrokken werd.

Tegen 10 spelers van De Gazelle  voerde Dalfsen de druk op, maar het was steeds De Gazelle dat met lange halen gevaarlijk werd voor de goal van Dalfsen. Dit leidde in de 73e minuut tot een voorsprong voor De Gazelle, Dalfsen probeerde in het laatste kwartier nog op gelijke hoogte te komen maar uiteindelijk wist De Gazelle in de 90e minuut wederom te scoren, 1-3. Volgende week speelt Dalfsen tegen Ulu Spor uit Zwolle, aanvang 14.00 uur op Sportpark Gerner.