IVN- excursie op de Lemelerberg

LEMELERBERG – De IVN- afdeling Zwolle e.o organiseert op zondag 23 oktober een excursie op de Lemelerberg. Het uitzonderlijke karakter van het sterk geaccidenteerde terrein van de Lemelerberg wordt bepaald door het feit dat het gebied voor een groot deel begroeid is met heide en jeneverbes.

De jeneverbes die hier van nature thuis hoort is nog zeer talrijk en geeft het heidelandschap een aparte bekoring. Verder zijn er naast aangeplante grove dennen-opstanden, vliegdennen- begroeiingen en fraaie eikenstrubben, ook enkele zandverstuivingen.

De variatie in begroeiing en de grote rust die er heerst waarborgen een rijke vogelstand.

Tijdens de excursie zal aandacht besteed worden aan de dynamiek en ontstaan van het landschap, wat er leeft en aan natuurverschijnselen die kenmerkend zijn voor de tijd van het jaar.

Het thema van de excursie zal zijn: De menselijke maat.

De excursie begint om 14.00 uur. Startpunt: parkeerterrein aan de Ledeboerweg in Lemele. Dit parkeerterrein kunt u het beste bereiken door tegenover café Bergzicht in Lemele, ongeveer 450 meter de Ledeboerweg in te rijden. Aan uw rechterhand ligt dan het parkeerterrein, bij het startpunt van de gemarkeerde wandelroutes.

Duur van de excursie is ongeveer twee uur. Nadere inlichtingen kunnen u worden verstrekt door Wim van Bruggen,

tel. 038 – 453 1939.

Artikel delen: