Speelgoedbank Nieuwleusen voor heel Dalfsen - Foto: Wim
Foto: Wim

Speelgoedbank Nieuwleusen voor heel Dalfsen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – De speelgoedbank Nieuwleusen is bedoeld voor de gehele gemeente Dalfsen. De speelgoedbank is in 2013 opgericht door Bert Sepers, nadat hij door een auto-ongeluk 100 % was afgekeurd. Bert was daarvoor ondernemer en had een transport en koeriersbedrijf.

Hij vond dat hij iets moest doen voor de maatschappij en is nu vrijwilliger, samen met zijn vrouw en ongeveer 10 andere vrijwilligers. Hij geeft aan nergens geld van te krijgen, maar wil dat ook niet om wel onafhankelijk te blijven. Door de Schakel is het een ruimte ter beschikking gesteld. Op 4 verschillende plaatsen in Nieuwleusen en op de Nijverheidsstraat 32 in Lemelerveld kan goed speelgoed worden ingeleverd. De vrijwilligers zorgen dat het speelgoed schoon in de stellingen komt te liggen waarna het kan worden uitgedeeld. (alleen goed speelgoed kan worden ingeleverd)

De speelgoedbank is uitsluitend bedoel voor de sociale minima, die zich tevoren moeten aanmelden via de website, of aangedragen worden door Humanitas, scholen, sociale zaken e.d.  Met een bewijs daarvan kunnen kinderen 1 keer per maand 3 stuks speelgoed uitzoeken en daarnaast krijgen ze nog een gratis boek om ook het lezen te stimuleren. Op dit moment zijn er 279 kinderen ingeschreven die elke maand terug mogen komen. Duidelijk wel alleen inwoners van de gemeente Dalfsen.  In Nieuwleusen weten de gezinnen de speelgoedbank goed te vinden. Bert heeft Dalfsennet ingeschakeld omdat hij graag wil dat ook kinderen in de andere dorpen de kans moeten hebben speelgoed te krijgen. Dus Dalfsenaren maak er gebruik van, maak kinderen blij!

Zeker nu Sinterklaas er aan zit te komen hoopt Bert dat er van buiten Nieuwleusen meer gezinnen de weg weten te vinden. Het gaat er hem om kinderen gelukkig te kunnen maken, de vrijwilligers hopen dan ook dat het snel in Dalfsen bekend gaat worden en mogelijk dat er dan ook een inzamelpunt kan komen in Dalfsen. (Wie daarvoor ruimte heeft kan zich melden bij Bert)

Bert heeft goede contacten met Noggus en Noggus in Dalfsen en krijgt regelmatig spullen die daar te lang onverkocht blijven liggen. Maar ook verenigingen en bedrijven in Nieuwleusen leveren een grote bijdragen aan de inkoop van speelgoed, verenigingen geven bonnen of  zamelen zelf in voor de speelgoedbank. De speelgoedbank wordt verder gesteund door 17 bedrijven die goederen sponsoren, maar beslist niet in geld. 80% van het speelgoed bestaat uit nieuw speelgoed wat geschonken wordt. Natuurlijk mogen ook Dalfser bedrijven de speelgoedbank sponsoren.

 

Uitgifte van goederen uitsluitend eerste woensdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie kijk op www.sbn.webklik.nl of op www.facebook.com/speelgoedbanknieuwleusen.

WvdV

 

Foto's 5
Speelgoedbank Nieuwleusen voor heel Dalfsen - Foto: Wim
Foto: Wim
Speelgoedbank Nieuwleusen voor heel Dalfsen - Foto: Wim
Foto: Wim
Speelgoedbank Nieuwleusen voor heel Dalfsen - Foto: Wim
Foto: Wim
Speelgoedbank Nieuwleusen voor heel Dalfsen - Foto: Wim
Foto: Wim
Artikel delen: