Materieel-o-theek Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Materieel-o-theek Hoonhorst

HOONHORST – Heel veel inwoners van Hoonhorst hebben materialen en spullen staan die eigenlijk maar af en toe gebruikt worden. Dit is jammer in zo`n duurzaam dorp. Wij willen dit efficiënter maken. RTV-oost heeft ook al interesse getoond voor dit nieuwe initiatief

De opzet is om deze materialen en spullen in kaart te brengen. Via de Materieel-O-theek wordt een lijst/database aan gelegd die gedeeld kunnen worden met inwoners van Hoonhorst. Niet alleen materialen maar ook diensten en kennis van anderen.
Als resultaat: Duurzaam gebruik van materialen en diensten zonder extra kosten. Noaberschap
Of………. een BETTIE ( een eigen ruilmiddel voor ons dorp)

De materieel-O-theek heeft geen eigen opslag, alles blijft bij de inwoners / verenigingen “thuis”. Wij fungeren alleen als tussen persoon. (mensen met elkaar in contact brengen)

De materieel-O-theek is een onderdeel van Duurzaam Hoonhorst, en wordt gefaciliteerd door het Anjerpunt. Wij gaan een database aan leggen met daarin opgenomen de personen, welke materiaal, diensten en overtollige producten aan bieden en/of vragen.
Deze database is in te zien bij het Anjerpunt of via een nieuw te ontwikkelen APP.

Te denken is hierbij aan o.a. Materiaal bv: ladder, steiger, statafel, gereedschap. Diensten bv: tuin wzh, kleding verstellen, kleine technische reparaties. Overtollige producten bv: fruit, groente, kleding.

Wat we wel in acht nemen is dat wij niet concurreren met de lokale middenstand. Noaber zijn waar het kan en professioneel waar het moet! Iedereen die gerelateerde inzet toont aan de Materieel-O-theek van Hoonhorst, kan eventueel ook op deze wijze het nieuw te ontwikkelen Hoonhorster ruil middel de ”BETTIE ” verdienen.

Bekijk ook het filmpje van echte Hoonhorster acteurs op facebook `materieel-o-theek`!! In het `centrum`van Hoonhorst kunt U al het e.e.a. zien van de nieuw op te zetten Materieel-o-theek. Wij doen ook mee met de coöperatieve weken van de RABO bank

Foto's 3
Materieel-o-theek Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Materieel-o-theek Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: