Vrouwen ASC’62 in vorm - Foto: eigen geleverde foto

Vrouwen ASC’62 in vorm

DALFSEN – Na de prima bekerwinst tegen de hoofdklasse SteDoco uit Hoornaar speelden de vrouwen van ASC’62 afgelopen zaterdag thuis tegen Oranje Nassau 2 uit Groningen en wonnen verdienstelijk met 5 -1. ASC kwam binnen 10 minuten op een 0 – 1 achterstand. Hierdoor wakker geschud ging ASC naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al snel.

Een goeie voorzet van rechts die wordt prima binnen geschoten door Eva Visscher. Voor rust komen de vrouwen uit Dalfsen nog op een 2- 1 voorsprong. Daniëlle Pierik gaf de bal voor en schoot tegen de speelster van Oranje Nassau, de voorzet was zo hard dat de bal in het doel belande.
Na rust nam ASC het heft helemaal in handen met een goed combinatie voetbal. Een goede voorzet van Eva Visscher en deze werd in één keer op de slof genomen door Ingrid Lans en ze schoot snoeihard binnen 3 – 1.
Een enkele keer probeerde Oranje Nassau wel wat maar werden goed tegengehouden door de verdediging en keepster Anne van den Top. Het werd nog 4 – 1 door wederom Eva Visscher. En vijf minuten voor het eindsignaal schoot Rebecca Endeman, met een mooi afstand schot, de 5 – 1 binnen.
Een prima overwinning hierdoor stijgen we naar de derde plaats.
De KNVB scheidsrechter kwam niet opdagen. Binnen een half uur had Herben Scherpenkate zijn tas thuis opgehaald en hij stond om 15.00 uur in zijn scheidsrechter pakje klaar op de midden stip van het hoofdveld en floot een prima wedstrijd. Klasse Herben en bedankt!
Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers uit Groningen. Aanvang 15.00 uur op Sportpark Gerner.