Installatie lid gemeenteraad

DALFSEN – Installatie Gerrit Jan Veldhuis als lid van de gemeenteraad. Vanavond wordt Gerrit Jan Veldhuis geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Veldhuis is de opvolger van Roelof Schuring, die de raad verlaat vanwege een geplande verhuizing buiten de gemeente.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 behaalde de VVD één raadszetel, die sindsdien werd ingenomen door Roelof Schuring. De liberaal is van plan om te verhuizen naar de andere kant van de gemeentegrens tussen Dalfsen Raalte, om daar te gaan samenwonen met zijn vriendin. Dat betekent dat hij zijn raadslidmaatschap niet kan voortzetten. Roelof Schuring: “Sommige keuzes zijn ingewikkeld. Soms komt het geluk buiten je levensloopplanning zomaar voorbij. Iets wat een moeilijke keuze vanzelfsprekend maakt”.

Voor de opvolging is door de gemeente de wettelijke procedure gevolgd. Gerrit Jan Veldhuis was zesde op de kieslijst voor de VVD bij de vorige verkiezingen. De hoger geplaatste kandidaten hebben er echter voor gekozen om de benoeming niet aan te nemen. Veldhuis was al namens de VVD lid van de raadscommissie, maar mag nu dus als raadslid aan de slag.

In de raadsvergadering van 31 oktober besluit de raad formeel tot zijn toelating. Direct aansluitend wordt hij geïnstalleerd.

Artikel delen: