Start van fotoproject “Dalfsenaar met hoofddeksel” - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Start van fotoproject “Dalfsenaar met hoofddeksel”

DALFSEN – Het fotoproject “Dalfsenaar met hoofddeksel” van Paul Scholten uit Dalfsen (psdfotografie) gaat vandaag officieel van start op Dalfsennet. Wekelijks zal een gefotografeerde Dalfsenaar (met hoed, pet of muts) op deze website komen te staan. Elke foto zal worden voorzien van een kleine introductie van de gefotografeerde.

Daarnaast is het de bedoeling dat er uiteindelijk een expositie zal komen van de portretfoto’s. Het fotoproject heeft een behoorlijke lange weg moeten gaan om deelnemers te krijgen. Voor de zomervakantie heeft de eerste oproep om met het project mee te doen namelijk al op Dalfsennet gestaan.

Via mond-tot-mond reclame heb ik bereikt dat er momenteel 25 enthousiaste modellen in mijn “boekje” staan. Allemaal mannen die vaak een hoofddeksel dragen.

Jan Veldhuis van de Emmastraat in Dalfsen is de eerste die zijn medewerking heeft verleend om portretfoto’s van hem te maken.

Jan is al 50 jaar een pettenman. Aangezien hij 78 is, is hij maar een klein gedeelte van zijn leven “petloos” geweest.

Jan heeft altijd in de gemeente Dalfsen gewoond. Hij is geboren in Hoonhorst; daarna heeft hij in De Marshoek gewoond en al meer dan 40 jaar is zijn woonplek in de Emmastraat.

Jan heeft twee grote hobby’s die veel tijd kosten; namelijk:
–  zijn huisdieren (konijnen, katten en diverse soorten kippen);
–  de groente- en bloementuin aan De Stokte.

Op de groentetuin is hij dagelijks te vinden. Niet alleen voor werkzaamheden, maar vaker om praatjes te maken met de passanten. Hij is namelijk een gezelligheidsmens.

Jan vindt de nieuwbouw van het Waterfront (het appartementencomplex, het theater etc.) “allemachtig mooi”.  Verder vindt hij dat zijn huis op een ideale locatie staat; op loopafstand van o.a. winkels, apotheek, groepspraktijk.

Jan fietst zomers vaak de mooie route via het pontje. Hij is er trots op dat hij dit nog op eigen energie kan doen. Zijn gezondheid laat hem gelukkig nog niet in de steek.

Oproep aan jongere hoed/pet dragers (onder de 50 jaar), doe mee met het project “Man met hoofddeksel” en meld je aan via psdfotografie@gmail.com

Paul Scholten

Artikel delen: