Man met hoofddeksel Arnold Mosterman - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel Arnold Mosterman

DALFSEN – Wie kent hem niet: de vriendelijke Arnold Mosterman van de Wilheminastraat. Hij wilde direct al graag meedoen met het fotoproject “Man met hoofddeksel”. Deze week is het voor hem dus zo ver.

Arnold heeft gelukkig niet zo veel petten. Hij bezit een lichte zomerpet en een donkere (zwarte) pet voor de koudere maanden. De beide petten liggen jammer genoeg niet op een vaste plek. Arnold kan een pet soms pas na enig zoekwerk terugvinden.  Volgens hem “liggen de peten vaak op een plek waar je ze niet verwacht”. Tijdens de fotoshoot hebben we beiden een speurtocht gedaan om een pet te traceren.

Arnold woont al meer dan 50 jaar in de gemeente Dalfsen; hij is van oorsprong afkomstig uit Steenwijkerwold.

Arnold heeft een top 10 aan hobby’s, maar ik heb slechts de volgende opgeschreven:
–        kijken naar de sportactiviteiten van de kleinkinderen;
–        in het zomerseizoen (bijna) dagelijks zwemmen in het openluchtbad Gerner; hij is een trouwe deelnemer aan de jaarlijkse zwemvierdaagse;
–        handbal- en voetbalwedstrijden bezoeken;
–        fietsen met zijn echtgenote Joke; de route via het pontje (Stokte) vindt hij fantastisch;
–        diverse soorten vrijwilligerswerk bij SVD-voetbal (o.a. kaartjesverkoop, koffie schenken en de kleedkamers schoonmaken).

Het mooiste plekje van Dalfsen vindt Arnold de Oude Vechtsteeg (de zandweg tussen Heinoseweg en Hoonhorst) met een stuwwal aan de rechterkant van de weg.

Paul Scholten Dalfsen (psdfotografie)

Artikel delen: