Schriftelijke vraag

Schriftelijke vraag

DALFSEN – DALMSHOLTE – Betreft: Uitbreiding Vliegveld Lelystad. D66 Dalfsen heeft inmiddels nog meer van het besluitvormingsproces in kaart gebracht. Hoewel dit onderwerp is geagendeerd voor de Commissievergadering van 12 december a.s. hierbij toch een paar punten, vanwege de urgentie van het onderwerp.  Op 7 december is er nl. een ingelaste vergadering van de Alderstafel.

 

– Het Raadscommissievoorstel voor 12 december, alsmede de bijgevoegde notitie van de gemeente is ons inziens prima. We hebben nog de volgende suggesties en vragen als aanvulling daarop:
o Ook de gemeenten Steenwijkerland, Raalte en Hellendoorn kunnen betrokken worden.
o Lokale overheden hebben misschien geen formele bevoegdheden, maar kunnen wel veel doen om de besluitvorming te beïnvloedden, evenals Politieke partijen met verbinding in Zwolle en Den Haag.

– We steunen het voornemen om formeel te vragen naar een MER voor Zwolle en het Vechtdal; we vragen het College om dit met de nodige spoed in gang te zetten.

– Een belangrijke conclusie is, dat ten behoeve van de optimalisatie van de aanvliegroutes en met name voor een mogelijke herindeling van het luchtruim boven de provincie, met spoed onderzoek gedaan dient te worden naar de mogelijkheden tot het optimaliseren van het luchtruim boven Overijssel. Daarvoor verwijzen we naar de tweede en derde paragraaf van de notitie in de bijlage.
Daarom vragen we het College om samen met andere gemeenten en de Provincie Overijssel dit onderzoek aan een gerenommeerd en onafhankelijk bureau in opdracht te geven, bij voorbeeld aan NATS (National Air Traffic Services in UK).

Ik verzoek u om deze vragen en de bijgevoegde notitie te betrekken bij de beraadslagingen van de Commissie van volgende week en waar mogelijk, vooruitlopend daarop al actie te ondernemen en de Raad te informeren.

Met vriendelijke groet,
Fractie D66 Dalfsen
Jan Rooijakkers

Artikel delen: