Startnotitie Thuisvesting Statushouders

DALFSEN – Dit onderwerp is op de commissievergadering weer uitvoerig behandeld en de raad kon instemmen met het voorstel van het college. De kernboodschap is dat statushouders een goede opvang moeten krijgen om succesvol te kunnen integreren in de gemeenschap.
Alles hangt af van de juiste wijze van aanpak, de kernboodschap;
Het eerste proces is de taal, inburgering en participatie. Onderwijs en voorschoolse voorzieningen. Een goede integratie in hun dorp, buurt of wijk, daarbij past preventie, begeleiding en hulpverlening.

 

Gemeente Dalfsen in uitgebreid in gesprek met direct betrokken organisaties, maar ook met inwoners, verenigingen, kerken, plaatselijke belangen, lokale ondernemers etc. ook met de statushouders zelf en een breed maatschappelijk middenveld.

 

Het doel is te komen tot een zo goed en snel mogelijke integratie, dat er draagvlak is onder de inwoners. We zetten zo snel mogelijk in op taalbeheersing van jong tot oud, maar ook in een zinvolle daginvulling. Er zal zoveel mogelijk gekeken worden naar talenten, vaardigheden en drijfveren. We zetten in op preventie en laagdrempelige ondersteuning, daarvoor is maatwerk een vereiste.
Wat betreft de woningsamenstelling zal de woningstichting dit zo goed mogelijk proberen in te vullen.

 
Integratie is 3x M, Maatwerk, Met elkaar, Menselijk aldus de heer J. Rooijakkers van D66. Wethouder Von Martels geeft aan dat de inmiddels gehouden informatie avonden in Dalfsen en Nieuwleusen veel bruikbare informatie heeft opgeleverd en de avonden waren bijzonder succesvol.
Wordt zeker vervolgd.
WvdV

Artikel delen: