Man met hoofddeksel: Kees Kramer - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: Kees Kramer

DALFSEN – Man met hoofddeksel – week 50: Kees Kramer (hij noemt zichzelf ook wel K2 uit Dalfsen) De Dalfser familie Kramer komt oorspronkelijk uit Urk (veel vissers hebben daar de achternaam Kramer).  Kees is bijna 70 jaar geleden in Dalfsen geboren en hij wil hier niet meer weg.

Als telg uit een vissersfamilie heeft hij nooit iets met vissen (zowel vangen als opeten) gehad. Kees draagt een pet of een hoed; hij kan geen voorkeur aangeven.

Hij heeft wel enkele “lievelingen”; namelijk:

–        een groene “markthoed”; met dit hoofddeksel staat hij in zijn kraam tijdens de jaarlijkse Blauwe Bogendagen;

–        een “knickerbockerhoed” *) heeft hij ook nog wel eens op; in vroegere tijden droeg Kees deze hoed vaak in combinatie met een knickerbocker*) (dit is een pofbroek die tot net onder de knie reikt);            *) zie de tekeningen

–        een jeanspet; deze pet staat meestal op zijn hoofd; volgens Kees een klasse pet (die past alsof hij op maat gemaakt is).

Bij hobby’s staat bij hem op plek nummer 1: rommelmarkten; kijken, kopen en verkopen vindt hij nog steeds heerlijk om te doen; het aantal markten dat hij bezoekt is wel veel minder dan in vroegere tijden.

 

Kees komt graag in contact met mensen en gaat vaak in gesprek met hen. Hij ervaart dat dit gewaardeerd wordt. “Een klein woordje kan voor een ander al zoveel betekenen”.

Kees zamelt kleding en andere zaken in voor diverse goede doelen.

 

Het mooiste plekje van Dalfsen vindt hij: het fietspad over de Zuidelijke Vechtdijk.  Met prachtige uitzichten en veel watervogels in/bij de oude rivierarmen.

Een mooie route om te fietsen treft hij aan in de omgeving van Hoonhorst (via Emmerweg naar Hoonhorst en via Blauwedijk naar het Overijssels kanaal).

 

Kees 100% vegetariër; hij moet het zonder vlees en vis doen. Een alternatief/vervanger vindt hij in Soja-producten; “best lekker om te eten”.

Paul Scholten Dalfsen

 

Foto: psdfotografie

Foto's 3
Man met hoofddeksel: Kees Kramer - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Man met hoofddeksel: Kees Kramer - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: