Man met hoofddeksel: Jan Fokkert - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: Jan Fokkert

DALFSEN – Man met hoofddeksel – week 51: Jan Fokkert (naam onthouden: naam vliegtuigfabriek + t) Jan is in Willemsoord (bij Steenwijk) geboren. Toen hij 5 jaar was is zijn familie naar Dalfsen verhuisd en daarna is hij in de gemeente Dalfsen blijven wonen.

Jan heeft 5 petten in zijn bezit; naar de fotosessie heeft hij twee meegenomen:

–        een zwarte pet met “luchtgaatjes”;

–        een blauwe pet (souvenir met twee elanden) uit Zweden.

 

Hij heeft 2 hobby’s die met stip bovenaan op zijn lijstje staan; namelijk:

–        met de caravan op vakantie gaan; Jan heeft met zijn gezin door veel landen van Europa (noord en zuid) gereisd; vanwege zijn gezondheid staan momenteel geen verre reizen meer op het programma; volgens hem zijn ook dichter bij huis mooie plekjes te vinden voor een kampeervakantie;

–        “hobbykok”; hij kookt graag bij hem thuis voor meerdere personen (familie/kennissen).

Een koktip van Jan is: “hotdogpizza”; een zelfgemaakte bodem van bruinbrooddeeg; met als beleg: crème fraiche, zuurkool, knakworsten met mosterd en ketchup.

 

De mooiste plek van Dalfsen vindt Jan landgoed De Horte. Als kind heeft hij veel in de tuin en het bos van het landgoed gespeeld. Zijn opa was er enkele jaren tuinman en woonde in het zogenaamde tuinmanshuis.

 

Wandelen doet Jan graag in de omgeving van de “Berg van Otten” ook wel genoemd het bos bij de

Ottemenisten (de zandbelten). Dit is een gebied met flinke stukken bos en enkele stuifduinen op de grens van Dalfsen en Ommen (bij de Oude Hessenweg).

 

Op de vraag wat zijn favoriete sport is, noemt  hij de Formule 1. Geen wedstrijd wordt door hem  – op de televisie – gemist.  Vroeger was hij – bijna dagelijks – actief voor SVD-handbal.

 

Jan is kwaliteitsanalist bij Scania in Meppel; hij doet de foutanalyse bij vrachtwagenonderdelen.

Paul Scholten Dalfsen

 

Foto: psdfotografie

 

 

Artikel delen: