Jan de Wandelman druk in de weer

Jan de Wandelman druk in de weer

DALFSEN – Jan de Wandelman (Harm Jan Bredewold) is samen met zijn team al weer razend druk in de weer. Want over 2 dagen dan begint de grote jaarlijkse happening van de Greenshoes weer. De Midwinterhoornwandeltocht. Deze duurt traditioneel 2 dagen, 29 december en 30 december. Deze datums zijn altijd vaste prik.

Vorige jaar hebben beide dagen totaal zo’n 900 lopers opgeleverd. Ook dit jaar kan het maar zo weer zijn dat ze weer deze aantallen halen. Maar daar gaat het niet om. Het gaat juist om de gezelligheid. Dat is ook het kenmerk van deze loop met allerlei leuke variëteiten onderweg, zoals dans, toneel, muziek en andere optreden. Natuurlijk ontbreken ook de midwinterhoornblazers niet.

Het is echt geen polonaise lopen dezer dagen. Want er zijn 3 verschillende afstanden die je kunt lopen en je kunt starten hoe laat je wilt, vanaf 9 uur, zie onderstaand schema:  Starttijden vanaf Het Boskamp
20 km tussen 09:00 en 10:30 uur
13 km tussen 10:00 en 12:00 uur
8 km tussen 11:00 en 13:00 uur

Doordat de mensen zich spreiden zal het ook niet zo druk lijken.

De start en finish is ook dit jaar weer bij Partycentrum Het Boskamp aan de Sterrebosweg. Het naastgelegen campingterrein kan deels worden gebruikt om auto’s op te parkeren. De mooiste campingplekjes zijn al bezet door winterkampeerders, vaak ook deelnemers aan deze loop.

De mannen van de organisatie hebben al een start gemaakt met het uitzetten van de routes, een hele klus, want de langste route is maar liefst 20 kilometer.

De weersvooruitzichten zijn super te noemen, super wandelweer. ’s Nachts en beetje vorst en overdag heerlijk fris, want je loopt je vanzelf wel warm. Als u nog mee wilt doen, dan kan dat. Ga er maar van uit dat dit een van de allerlaatste tochten van dit jaar is.

Kijk voor meer informatie door hier te klikken

Foto's 3
Jan de Wandelman druk in de weer
Jan de Wandelman druk in de weer
Artikel delen: