Man met hoofddeksel:  Thijs Knotters - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: Thijs Knotters

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 2: Thijs Knotters. Thijs is geboren in het buurtschap Ankum op het adres Klein Hof ten Velde. Deze boerderij  stond aan de Vossersteeg op nummer 66. In het verleden heeft hier ook transportbedrijf Lindeboom gezeten. Tussen zijn 8ste en 12e levensjaar woonde Thijs in de gemeente Hardenberg, om daarna weer terug te keren naar Ankum.

 

Hij is toen aan de Ankummer Es komen wonen in het boerderijtje tegenover Peter Brouwer. Thijs heeft 4 petten; je kunt hem vaak met pet zien. Als het ’s zomers erg warm is, gaat hij echter zonder pet naar buiten.

 

Thijs heeft een auto die bijna antiek is; hij gebruikt deze auto uitsluitend als vervoermiddel. In het dorp blijft hij mobiel met zijn speciale en unieke loopfiets. Deze fiets gaat altijd achterin zijn auto mee. Met deze loopfiets kan hij zelf boodschappen in winkels blijven doen.

 

Thijs heeft een paar hobby’s:

–        hij weet veel van elektrotechniek;

–        soms schrijft hij gedichten/songteksten; alles gaat in dialect.

 

Volgens Thijs zijn de mooiste plekjes van Dalfsen: Bellingeweer en Rosengaarde (het gebied langs de Hessenweg tussen boerderij “Het Witte Hart” en Hotel Restaurant “Het Roode Hert”.

 

Een mooie fietsroute vindt hij: het rondje Dalfsen via stuw Vechterweerd, Koepelallee en Voetsteeg. Vroeger fietste Thijs wel 10.000 kilometer per jaar. Op zijn huidige fiets komt hij echter niet zo ver meer!

 

Beroep.

Thijs is begonnen bij Radio Westerman in Nieuwleusen. Daar heeft hij enkele jaren gewerkt in de reparatie. Het was de tijd van de buizenradio’s (voordat de transistorradio in de jaren 60 zijn intrede deed).  Daarna heeft hij bij diverse bedrijven in de regio gewerkt als onderhoudsmonteur.

Hij heeft in de avonduren de opleiding VEV-electro-installateur gedaan.

 

Vrijwilligerswerk doet hij voor de Historische Kring Dalfsen; werkgroep dialect.

Paul Scholten Dalfsen

 

Foto: psdfotografie

Artikel delen: