Man met hoofddeksel – Berend Boerman - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel – Berend Boerman

DALFSEN – Berend is 81 jaar geleden in Oudleusen (aan De Stokte) geboren. Sinds 3 oktober 1973 woont hij samen met zijn echtgenote Aly in Dalfsen-dorp. Hij kan deze datum zo goed onthouden, omdat dit de verjaardagsdatum van Aly is.

Hij heeft 10 petten in diverse soorten en kleuren. Op de foto draagt hij zijn zwarte lievelingspet (die zit alsof hij alleen voor Berend gemaakt is!).

In de eerste jaren van zijn werkzame leven was Berend boerenknecht. Daarna is hij bijna 40 jaar “spoorhaas” geweest. Hij werkte als treinrangeerder op het rangeerterrein nabij het Engelse Werk in Zwolle.

Hobby’s heeft hij in overvloed; hij komt vaak tijd te kort voor al zijn activiteiten.

Berend zit (samen met zijn vrouw) op de Folkloristische Volksdansvereniging Nieuwleusen en Omstreken. Door deze dansgroep worden regelmatig optredens verzorgd (zoals op braderieën, bij oude ambachten en in verzorgingshuizen).

Het echtpaar Boerman doet ook aan stijldansen (Engelse Wals, foxtrot en countrydansen staan dan op het programma). Hiervoor rijden ze eenmaal per maand naar Uffelte.  Berend vindt dit heerlijk om te doen, omdat het ontspannend is en je er bovendien fitter door blijft.

Knutselen met afvalhout vindt hij prachtig om te doen; dienbladen maken is een specialiteit van hem.

Het mooiste plekje buiten Dalfsen vindt Berend vlak over de grens in de omgeving van Itterbeck. Geregeld gaat hij met Aly daar met de auto heen. In Itterbeck kun je ook heerlijk eten!

In Dalfsen gaat zijn voorkeur uit naar de natuur van het Vechtdal (De Stokte richting De Stuw van Vilsteren). Door het Waterfront wordt Dalfsen vanaf de Vecht steeds mooier.

Fietsen doet hij – ook in de gemeente Dalfsen – meestal via knooppuntenroutes.

Berend kijkt graag naar de programma’s van de regionale televisiezenders; zoals paardensport (Friese paarden) bij Omroep Friesland. Dartwedstrijden op tv vindt hij boeiend om te volgen.

Paul Scholten Dalfsen

Foto: psdfotografie

Artikel delen: