Loek van Vilsteren schaatst top 10 binnen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Loek van Vilsteren schaatst top 10 binnen

DALFSEN – Loek van Vilsteren uit Zwolle schaatst top 10 binnen.
Zaterdag werd in Groningen op ijsbaan Kardinge het Nederlands Pupillen Toernooi gereden. Dit wordt ook het NK pupillen genoemd, omdat de beste pupillen A, B en C van Nederland hieraan meedoen.

Als snelste pupil A van Deventer had Zwollenaar Van Vilsteren zich hiervoor gekwalificeerd, en dat hij ook tot de snelsten van het land behoort, liet hij zeker zien. Als achttiende op de Nederlandse ranglijst stapte de dertienjarige de baan op, om als toptienrijder naar huis te gaan. Deze indrukwekkende sprong had hij vooral te danken aan een enorme verbetering van zijn tijd op de 1000 meter.

 

Hij haalde maar liefst meer dan drie seconden van zijn persoonlijk record af, gereden tijdens het trainingskamp van zijn club De Stokvisdennen op de snelle baan van Inzell, afgelopen herfst. Met 1:32,35 steeg hij van een achttiende plaats op die afstand op de ranglijst naar een fraaie negende op het NK. Maar ook op de 500 meter ging hij fors harder dan daarvoor. Met 45,09 seconden was hij een kleine seconde sneller dan in Inzell en werd hij dertiende. In het totaalklassement leverde dit hem een prima tiende plaats op, een mooie afsluiting van zijn pupillentijd.

Foto's 2
Loek van Vilsteren schaatst top 10 binnen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: