Samen staan we sterk - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Samen staan we sterk

LEMELERVELD – Inwoners van Lemelerveld en omgeving kunnen zich sinds een aantal maanden aansluiten bij één van de elf Buurtpreventie WhatsApp groepen. Samen vormen zij LemelerveldAlert, een burgerinitiatief dat zich geheel vrijwillig inzet voor de veiligheid van Lemelerveld.
Inmiddels hebben zich al zo’n 750 inwoners aangesloten en dat is een geweldig begin! Als iemand een verdachte situatie ziet meldt men dit eerst bij de politie en zet dit vervolgens ook in de WhatsApp groep waar men bij aangesloten is. Alle deelnemers in deze groep/buurt zien dan gelijk dit bericht en kunnen hun ogen open houden. Ook zal dit bericht indien nodig gedeeld worden in de andere Lemelerveldse groepen. Zo zal iedereen in en rondom Lemelerveld die is aangesloten bij LemelerveldAlert dit bericht in zijn groep te zien krijgen.

Indien nodig kan dit ook gedeeld worden met VechtdalAlert waarna dit doorgezet kan worden naar alle groepen in het Vechtdal. Zo kunnen binnen een paar minuten heel veel inwoners van het Vechtdal bereikt worden.

Hoe meer inwoners deel nemen aan deze groepen, hoe groter het bereik van de berichten zal zijn.
Hierdoor zal de pakkans van bijv. inbrekers ook groter worden. In de beheerdersgroep van LemelerveldAlert kijkt ook de politie mee en zij kunnen hier ook belangrijke berichten in plaatsen.
Er is nauw contact met de politie, gemeente Dalfsen en VechtdalAlert.

Om nog meer inwoners te attenderen op de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan deze WhatsApp groepen hebben de beheerders van LemelerveldAlert het idee opgepakt om een tweetal grote spandoeken op te hangen in het dorp. Hierop wordt gevraagd of men zich al heeft aangemeld  en dat men dit alsnog kan doen via de website www.sukerbiet.nl.
Omdat LemelerveldAlert met vrijwilligers werkt en er geen budget voor de spandoeken was hebben zij eind vorig jaar meegedaan met de Rabobank Coöperatie weken van Vaart en Vechtstreek. Dankzij
de vele stemmen is er een heel mooi bedrag beschikbaar gesteld dat nu goed gebruikt kan worden.

Wilt u ook deelnemen aan één van de Buurtpreventie WhatsApp groepen dan kunt u zich aanmelden  bij LemelerveldAlert via www.sukerbiet.nl (formulier staat onderaan de homepage).
Voor alle inwoners van het Vechtdal: www.vechtdalalert.nl en voor Dalfsen: www.dalfsennet.nl
Heeft u vragen dan kunt u een mail sturen naar: lemelerveldalert@gmail.com
Wij zien graag uw aanmelding tegemoet, samen staan wij sterk!

Artikel delen:
Foto 1