Jaarvergadering HKD

DALFSEN – Afgelopen maandag avond 30 januari 2017 hield de Historische Kring Dalfsen weer haar jaarlijkse ledenvergadering. Ook dit keer weer in de panoramazaal van de Trefkoele+. Even als voorgaande jaren kon de voorzitter weer een flink aantal trouwe leden verwelkomen.

De voorzitter blikte in zijn openings woord even terug naar het afgelopen jaar waarin o.a. een 1e aanzet werd gegeven voor de komende jaren. We krijgen dan n.l. te maken met een andere gemeentelijke vorm van subsidie toekenning.

 
De gemeente heeft de nieuwe cultuurnota 2017-2020 opgesteld waarin ‘’Ni’ luusn van vrogger”en wij als “Historische Kring Dalfsen” zullen gaan samenwerking om de schat van Dalfsen te gaan uitdragen en promoten. Hier zullen alle werkgroepen ook volop aan mee gaan werken, maar ook de diverse kernen van Dalfsen worden hierbij betrokken. Hier wacht ons allen een mooie maar ook intensieve opdracht.

 
Na de pauze verzorgde de werkgroep digitalisering een presentatie, zij hadden hiervoor Marina van der Ploeg van “MIJN STAD MIJN DORP” (MSMD) uitgenodigd. Zij liet op een verrassende wijze de aanwezigen zien wat de mogelijkheden van deze website zijn. Heel veel informatie uit Overijssel kunnen we er vinden maar ook uit Dalfsen is er veel op te zoeken via de zoekmachine van deze site.

 
Mensen die hier in geïnteresseerd zijn maar nog moeite hebben om alles te vinden op de site van “MIJN STAD MIJN DORP” kunnen ook vrijblijvend binnenlopen bij de werkgroep digitalisering in het Historisch Centrum “Ab Goutbeek”. Deze werkgroep wil u graag helpen en u wegwijs te maken op deze site. Maak hiervoor dan even een afspraak via digitalisering@historischekringdalfsen.nl

Artikel delen: