Man met hoofddeksel Wim Niens - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel Wim Niens

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 5: Wim Niens. Wim is geboren in het Dalfser buurtschap Welsum op huisnummer G47. Vlakbij de Watertoren! Deze 48 meter hoge watertoren (gemaakt van gewapend beton) met een reservoir van 230.000 liter is in 1932 gebouwd op de plek waar nu de algemene begraafplaats ligt.

Wim kan zich de sloop van deze toren in 1965 nog herinneren, De toren is met behulp van explosieven opgeblazen en hij is daarbij neergestort in een “graf”. Het uitgegraven zand is er weer overheen gestort en nu ligt de toren diep onder het maaiveld.

 

Wim heeft met zijn ouders en broers/zusters gewoond op het adres Hofmanssteeg 6 (dit was de voormalige boerderij van NIjentap). Momenteel woont er nog steeds een Niens op deze boerderij; namelijk zijn broer: Rudy en zijn zoon Bart.

 

Wim heeft 2 lievelingspetten; een donkerblauwe en een zwarte. Volgens Wim passen die donkere kleuren uitstekend bij de “grijze man”.

 

Beroep
Wim is sinds 1 juni 1978 medewerker Openbare Ruimte bij de gemeente Dalfsen. Hij roemt de heerlijke en afwisselende buitenwerkzaamheden. Warmte en koude kunnen hem echt niet deren.

 

Hobby’s
Zijn grootste hobby is het mennen; het rijden met paard en wagen. Dit doet hij puur recreatief en niet in wedstrijdverband. Op de zondagmorgen rijdt hij heerlijk naar en in de bossen bij Pekkeriet (Rietmansweg in Dalfsen).

 

Kaarten en dan met name klaverjassen doet hij wel in competitieverband; namelijk de grote wedstrijden in de SVD-kantine.

Fietsen doet hij samen met zijn echtgenote Joke.

 

Sport
Dit doet Wim – vanwege een knieblessure – niet meer op een actieve manier. Hij kijkt nog wel graag naar voetbal op de televisie.

Het mooiste plekje van Dalfsen vindt hij de Zuidelijke Vechtdijk.
Ook een prachtig gebied voor Wim is de speciale “menroute” langs Oude Oever richting stuw Vilsteren.

Wim is geen keukenprins; hij heeft wel een prinses in huis die goed kan koken. Hij is een echte soepliefhebber; als het kan elke dag en dan het liefst kippensoep.

Hij vindt dat Dalfsen steeds mooier wordt door het Waterfront.
Paul Scholten Dalfsen

Foto: psdfotografie

Artikel delen: