Man met hoofddeksel: Richard Vollebregt - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: Richard Vollebregt

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 6: Richard Vollebregt. Richard is geboren in het Westland en hij is opgegroeid tussen de kassen. Zijn familie was werkzaam in de tuinbouw en had kassen met druiven en tomaten. Daarna heeft hij in Zoetermeer gewoond.

In 2002 zijn Richard en zijn echtgenote Mirjam naar Oudleusen verhuisd en zij hebben daarbij de hectiek van het Westen achter zich gelaten. Nog steeds vinden zij dat een verstandige keuze.

Daarna woonden ze enkele jaren aan de Hoevenweg en niet zo lang geleden hebben ze een woonplek in Dalfsen-centrum gevonden.

Richard heeft 2 hoeden en 2 petten. Op de foto staat hij met zijn lievelingshoed, omdat die echt lekker zit.

De hobby’s van Richard zijn:
– lekker wandelen;
– puzzels oplossen (legpuzzels en woordpuzzels);
– het nuttigen van heerlijke hapjes en drankjes (hij noemt zich een Bourgondiër uit het Westen).

Het mooiste plekje van Dalfsen vindt hij het “havengebied” van Dalfsen. Dit is niet alleen omdat hij brugwachter/havenmeester geweest is.

Richard vindt het heerlijk om met mensen om te gaan. Hij komt nog vaak aan de kade en bij de haven als hij verlegen is om een praatje.

Als je vraagt wat de mooiste wandelplek van Dalfsen is, heeft Richard het antwoord direct klaar: achter de Diezerstraat. Dit is een rustig wandelgebied waar je zelden mensen tegenkomt.

Als Richard en Mirjam daar gaan wandelen nemen zij een picknickmand mee met heerlijke gerechten.

Zij houden namelijk allebei van relaxen en genieten.

Over koken en recepten hoef je Richard niets te vragen. Zijn Mirjam vindt het leuk om te kokkerellen  en maakt daarbij vaak smaakvolle buitenlandse gerechten. Richard eet alles lekker op en hij wil de kookhobby van zijn vrouw ook niet afpakken!

Samen met Mirjam heeft hij in Zwolle (Sassenstraat 26) het ondergrondse kindertheater “Thuis bij Molletje”. In een echte kelder worden daar voorstellingen gegeven waarbij o.a. Molletje een hoofdrol speelt.  Beiden zijn druk bezig om nieuwe theatervoorstellingen te ontwikkelen.

Info. bij: thuisbijmolletje@gmail.com en www.thuisbijmolletje.nl

In zijn theater speelt Richard met Molletje, hij praat als Molletje, hij leeft af en toe ondergronds als een mol. Aan hem kun je alles over mollen vragen!

Vrijwilligerswerk doet hij in Dalfsen bij de Stichting Philadelphia en bij de Zorgboerderij Villa Kakelbont.

Hij wil graag “het beste uit iemand halen”; je moet volgens hem niet kijken naar de beperkingen van iemand, maar naar de mogelijkheden.

Paul Scholten Dalfsen

Foto: psdfotografie

Artikel delen: