Lemelerveld zoekt ondernemer

LEMELERVELD – De vraag is er, waar blijft het aanbod? Uit recent onderzoek van Kroonplein Collectief naar het winkelaanbod in Lemelerveld blijkt dat er een tekort is aan ondernemers. Vooral mode, schoenen en een boekhandel met kantoorartikelen mist de Lemelerveldse consument.

Bram Neppelenbroek van Kroonplein Collectief: “Hoewel de respondenten blij zijn met onder meer de kwaliteit van de bakker, de slager, de supermarkt en de plaatselijke Kruidvat, mist de gemiddelde inwoner enkele belangrijke winkels.”

 
Onderzoek
Meer dan driehonderd inwoners namen deel aan het onderzoek. Kroonplein Collectief heeft deze verspreid om de tevredenheid van de consument over het winkelaanbod in Lemelerveld in kaart te brengen. “Met het aantal reacties is een representatief beeld gekregen. De consumentenvraag is hiermee bekend,” gaat Neppelenbroek verder. “Graag zien wij dat ondernemers in deze gaten in de markt duiken. Naar enthousiaste ondernemers zijn wij dus op zoek.”

 
Kroonplein Collectief
Kroonplein Collectief is een initiatief om leegstaande winkelruimte in het hart van Lemelerveld tegen te gaan. “We willen de leefbaarheid en de werkgelegenheid vergroten, dat is ons doel.” Neppelenbroek heeft met Tom Eilert het onderzoek opgezet. Ervaren onderzoeker Eilert geeft in het kort de essentie van de resultaten weer: “Het huidige winkelaanbod wordt beoordeeld met een 5,4. Maar liefst 66 procent gaf aan een modewinkel te missen en daarbij bovenop mist vijftien procent een schoenenwinkel. Andere productcategorieën die breed worden gemist zijn: boekhandel (47%), kantoorartikelen (41%), speelgoed (39%) en sportartikelen (25%). Een duidelijke conclusie is dat er mogelijkheden zijn voor een of meerdere ondernemers. Er is meer dan voldoende potentiële afzet in een kern met vijfduizend inwoners en een groot voorzieningsgebied om het dorp heen.”

 
Initiatief vrouwelijke ondernemers
Een groep vrouwelijke ondernemers heeft zich inmiddels gemeld en pakt de handschoen op. Zij hebben een actieve werkgroep gevormd en onderzoeken concreet de mogelijkheid voor een shop-in-shop concept. Neppelenbroek: “Wij juichen dat enorm toe en geven graag ondersteuning. Maar ook andere initiatiefnemers kunnen bij ons aankloppen. Dat kan vrijblijvend en discreet want niet iedereen roept het direct van de daken. Kortom, neem voor vragen contact op met het Kroonplein Collectief. Via de website www.kroonplein-collectief.nl/contact kan dat. Wij behandelen de contacten vertrouwelijk. Wij zijn als Kroonplein Collectief er van overtuigd dat Lemelerveld met deze initiatieven snel de leegstand in het bruisende hart terugkrijgt”.

Artikel delen: